Follow Us @shaklee.by.fizamahmod

Friday, April 6

Jerawat banyak ketika Hamil ??? Stressnya


Ramai juga para ibu yang tetiba ada masalah jerawat naik kan ketika mengandung ni. Fiza masa mengandungkan anak kedua ni tetiba plak naik jerawat penuh satu muka tau

adoilah, stress nya
nak selfie?? memang tak la. Filter teruk la juga. hahaha



Macam-macam fiza cuba untuk cantikkan kulit masa mengandung ni tapi yang peliknya walau banyak jerawat. Hakak sangat suka makeup tau

Tapi jerawat naik dulu baru suka makeup
Orang kata sebab anak pempuan kan, Untuk fiza yes, memang betul-betul tau tengok makeup geram je. Dah la kita jenis yang tak suka bermakeup sangta pun before tu

Tiap hari nk cari makeup, dah beli ko boleh tengok video nk makeup plak
Dah tengok, conteng plak kat muka kan. kalu boleh semua nk beli dengan concealer, eye shadow, blusher dan lain-lain lagi lah

Pelik betul perangai mak mengandung ni kan. Laki fiza layankan je. Dia tak pernah nk  bising pun fiza perangai pelik. faham sangat la tu. hahaha

Ok berbalik pada jerawat tu, since akak memang tak suka bergambar time ni so takdalah gambar nak share.

Jerawat start naik masa 1st trimester,teruk sangat dan penuh muka.
Ada kajian kata ini disebabkan oleh perubahan hormon, maka pengeluaran minyak secara berlebihan dan tersumbat sebabkan punca jerawat

Dan katanya, sesiapa pernah ada sejarah kulit berjerawat masa muda remaja dulu, chances untuk kena jerawat masa mengandung adalah tinggi. And yes fiza dulu memang banyak sangat jerawat masa muda remaja uols (Time tu la , ex bf kita mintak couple-skang dah jadi husband. hihi)

Masalah jerawat fiza hanya sampai 1st trimester sahaja, masuk trimester ke 2 dia dah start slow down naik jerawatnya. trimester ke3 terus dah takda. alhamdulillah


Masa mengandung pun saya amalkan set megandung shaklee, dalam dia bg tenaga dan vitamin untuk badan, dia bagi juga kulit hakak ni cantiks dari dalam.

Daah la sihat bertenaga, Kulit hakak lawa tau sis. Masa mengandung mcm tak mengandung je rasanya. Sebab badan rasa cergas sangat.

Tapi satu benda paling penting, Air jangan la kurang minum. Sangat penting ye untuk keperluan badan kita ni.

So dun wori kalu muka berjerawat ketika hamil eh
Jangan pulak duk cari skincare untuk hilangkan jerawat. Ko tak tahu lagi kandungan yang ada dalam tu. SIlap-silap merkuri plumbum banyak sebb tu senang je hilang jerawat

Lainlah kalu nk cuba set Skincare Youth dari Shaklee ni.
❤ Produk organik dijamin 100%
❤ Kajian selama 8 tahun untuk siapkan produk
❤ Walau organik tapi 100% berkesan dengan cepat
❤ Formula dari Skincare Youth yang "Patern Pending" maksud nya telah didaftarkan hakciptanya dan hanay boleh didapati oleh shaklee shaklee sahaja
❤ 100% yang guna 100% kata berkesan dalam masa 2minggu -30 hari. Dijamin !!!!

Banyak sangat bestnya produk youth ni. Sampai 3 hari launch kat malaysia, habis stok terus. bayangkan lah. Hebat nya penangan dia.

Orang pregnant sangat boleh guna sebb produk ni sangat organik, semua lapisan masyarakat boleh guna yer. Yang bestnya jerawat jenis lubang lubang bulan yang dalam pun nampak kesan. WOW!!!







KENAPA PERLU BELI DENGAN FIZA?
Fiza akan consult setiap pelanggan bergantung pada masalah dan keperluan. Dan fiza akan pastikan pelanggan fiza akan dapat hasilnya selepas setiap pembelian. Fiza akan cuba bantu sehingga setiap masalah selesai.


Ingin dapatkan harga PROMO dari Fiza boleh whatsapp cepat ye

Fiza Mahmod 
SMS/WhatsApp : +60133461846
Personal FB : Puan Fiza
Instagram: @byfizamahmod