Follow Us @shaklee.by.fizamahmod

Saturday, March 31

Set Mengandung Terbaik


Assalamualikum semua 

Ramai kalangan kawan dan juga rakan SOCMED yang mengadu ada masalah paling common iaitu Letih, Lesu dan tak bermaya

kalu ada anak yang lain atau bekerja lagilah harukan. Dengan nak uruskan anak, rumahtangga dan kerja lagi. Prestasi boleh terganggu tau

Memang fiza sangat respect mereka yang boleh handle ni tapi sangat masalah kalu tetiba datang dia punya letih lesu dan lemah tu. Bukan kita buat buat kan tapi dah memang perubahan hormon

Kalu jenis husband, kawan atau majikan yang faham tu sangat la beruntung kan. Kalu jenis makcik pakcik bawang yang tak puas hati plak cmne? 


Punca ibu mengandung da masalah ni adalah kerana 

" Kurangnya Nutrisi Badan yang mencukupi untuk badan"


Nutrisi kita dapat daripada pemakanan seharian kita. Pemakanan seimbang dengan protein, carbo dan vitamin lain, cumenya bila mengandung ni dos dia akan tinggi sedikit dari kebiasanya sebab nak bagi pada baby dalam perut tu membesar dengan sihat kan

tapi bila si ibu tak makan selengkapnya, itu yang baby akan ambil nutrisi dari si ibu mengakitkan ibu alami macam-macam masalah tu

Jangan salahkan baby dalam perut pulak eh

Sebab itulah kalu buat checkup di KKIA, nurse akan bagi bekalan vitamin Iron, Vit C dan Folic Asid. ini bukan ubat ye tapi supplement atau makanan tambahan khas untuk ibu mengandung

Ehsan Google : Supplement dari KKIA

Supplement yang dibekalkan dari KKIA ni adalah PERCUMA tapi ainya adalah sintetik , bukan dibuat dari bahan semulajadi tapi masih boleh membantu para ibu
.

Masa fiza mengandungkan anak yang kedua (AIsya Medina), fiza dah start makan supplemet hebat dari Shaklee untuk mengandung dari awal kehamilan lagi tau sampai lah bersalin dan sambung terus untuk pantang dan menyusu 


Apa beza supplement Shaklee dan dari KKIA ni??
Shaklee dijamin dari bahan semulajadi berbanding dari KKIA
Shaklee merangkumi vitamin lengkap sebagai contoh mudah vitamin C. Vitamin C shaklee ada 500mg setiap tablet dan kadar serapan yang maximum berbanding brand farmasi lain inikan pula dari KKIA 

Ada banyak lagi perbezaan lain yang menunjukkan supplement shaklee untuk ibu hamil sangat membantu berbanding brand yang lain. 


Set Mengandung Shaklee

1.Vitalea

πŸ“Œ Multivitamin yang terbaik dan paling penting dengan zat besi/ iron

πŸ“Œ Sangat bantu ibu yang ada masalah HB low dan anemia (bantu bentuk sel darah merah)

πŸ“Œ Bantu ibu hamil supaya kurang letih dan lesu




2. B-complex


πŸ“Œ Mengandungi Asid Folic yang elok untuk perkembangan saraf bayi.

πŸ“Œ Mencegah penyakit diabetis ketika hamil

πŸ“Œ Berperanan untuk menukarkan gula dalam makanan kepada tenaga sel

πŸ“Œ Mengawal ibu dari masalah emosi seperti Stress dan kemurungan 



3. Vitamin C



πŸ“Œ Mengandungi 500mg setiap  tablet dan menggunakan teknologi Sustained release yang mana setiap tablet melepaskan 100mg setiap jam selama 5jam berturut-turut

πŸ“Œ Kadar penyerapan maximum dengan gabungan bahan semulajdi lain untuk bantu kadar penyerapan kerana vitamin c adalah vitamin paling mudah larut air dan di flush dari air kencing (rugi sebab tak serap terus-kebanyakan produk di pasaran lain)

πŸ“Œ Dibuat dari Jagung kerana nutrisi dari jagung tidak akan berkurang walau dibakar, direbus atau di masak malahan sesuai untuk perut sensitif

πŸ“Œ  Membantu meningkatkan sistem pertahanan badan, berperanan dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat

πŸ“Œ Disamping buat kulit lebih cantik dan ketahanan badan lebih kuat



4.Ostematrix



πŸ“Œ Ibu mengandung memerlukan 1000-1300mg kalsium sehari. Ini adalah kerana bayi akan mula mengambil kalsium ibu dengan lebih banyak bermula trimester kedua

πŸ“Œ Juga sebagai pelawas usus untuk memudahkan pembuangan (masalah buasir & sembelit)

πŸ“Œ Atasi masalah sakit-sakit otot, pinggang serta sengal-sengal badan ketika hamil

πŸ“Œ Bekalkan kalsium dengan vitamin D yang membantu juga ibu-ibu untuk tidur lena dan berkualiti sepanjang malam supaya kekal segar keesokan harinya

5. ESP

πŸ“Œ Sumber protein SOYA NON-GMO (tidak di ubah suai secara genetik dari baja lagi dan 100% semulajadi)

πŸ“Œ BAhan semulajdi yang Tiada Perasa, Tiada Pewarna dan Tiada Gula serta rendah Glisemik (GI)

πŸ“Œ Di samping MEMBERI TENAGA pada ibu, ESP mampu mencantikkan kulit bayi dalam kandungan dan ibu mengandung itu sendiri.

πŸ“Œ Sangat bagus untuk ibu yang selalu sibuk dan perlukan tenaga dalam menjalankan tugas tanpa sebarang masalah

πŸ“Œ Dijadikan sebagai breakfast atau dinner untuk yang nak hidangan pantas tapi berkhasiat

πŸ“Œ Tingkatkan pertumbuhan sel-sel otot dan tulang bayi

πŸ“Œ Membantu mengawal paras kolesterol ibu hamil

πŸ“Œ Bantu para ibu hamil yang hidap diabetis 

6. Omega Guard


πŸ“Œ Mengandungi 1000mg asid lemak Omega 3 yang termasuk di dalamnya DHA dan EPA yang mana ia boleh menggalakkan perkembangan otak, sistem saraf dan fungsi mata bayi.

πŸ“Œ Biasanya baby akan lebih cerdik dan kuat ketahan badan melawan penyakit (proven)





Testimoni

Penafian: Ini bukan ubat hamil tetapi hanya supplemet (Makanan tambahan sahaja)
Keputusan Selepas penggunaan adalah berbeza bagi setiap Individu

Walaupun terbukti secara saintifik dapat bantu menyihatkan badan
. Ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulihkan penyakit kritikal. Semuanya dengan izin ALLAH


Penafian: Ini bukan ubat hamil tetapi hanya supplemet (Makanan tambahan sahaja)
Keputusan Selepas penggunaan adalah berbeza bagi setiap Individu

Walaupun terbukti secara saintifik dapat bantu menyihatkan badan
. Ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulihkan penyakit kritikal. Semuanya dengan izin ALLAH

Penafian: Ini bukan ubat hamil tetapi hanya supplemet (Makanan tambahan sahaja)
Keputusan Selepas penggunaan adalah berbeza bagi setiap Individu

Walaupun terbukti secara saintifik dapat bantu menyihatkan badan
. Ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulihkan penyakit kritikal. Semuanya dengan izin ALLAH

Penafian: Ini bukan ubat hamil tetapi hanya supplemet (Makanan tambahan sahaja)
Keputusan Selepas penggunaan adalah berbeza bagi setiap Individu

Walaupun terbukti secara saintifik dapat bantu menyihatkan badan
. Ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulihkan penyakit kritikal. Semuanya dengan izin ALLAH

Penafian: Ini bukan ubat hamil tetapi hanya supplemet (Makanan tambahan sahaja)
Keputusan Selepas penggunaan adalah berbeza bagi setiap Individu

Walaupun terbukti secara saintifik dapat bantu menyihatkan badan
. Ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulihkan penyakit kritikal. Semuanya dengan izin ALLAH

Penafian: Ini bukan ubat hamil tetapi hanya supplemet (Makanan tambahan sahaja)
Keputusan Selepas penggunaan adalah berbeza bagi setiap Individu

Walaupun terbukti secara saintifik dapat bantu menyihatkan badan
. Ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulihkan penyakit kritikal. Semuanya dengan izin ALLAH

Penafian: Ini bukan ubat hamil tetapi hanya supplemet (Makanan tambahan sahaja)
Keputusan Selepas penggunaan adalah berbeza bagi setiap Individu

Walaupun terbukti secara saintifik dapat bantu menyihatkan badan
. Ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulihkan penyakit kritikal. Semuanya dengan izin ALLAH


Harga untuk Set Lengkap Premium Ibu Hamil RM620 (Include postage & Freegift)
Hubungi fiza untuk dapatkan harga Promo Istimewa ye 
Set Budget , Medium dan Premium pun ada


KENAPA PERLU BELI DENGAN FIZA?
Fiza akan consult setiap pelanggan bergantung pada masalah dan keperluan. Dan fiza akan pastikan pelanggan fiza akan dapat hasilnya selepas setiap pembelian. Fiza akan cuba bantu sehingga setiap masalah selesai.


Ingin dapatkan harga PROMO dari Fiza boleh whatsapp cepat ye

Fiza Mahmod 
SMS/WhatsApp : +60133461846
Personal FB : Puan Fiza
Instagram: @byfizamahmod