Follow Us @shaklee.by.fizamahmod

Friday, March 30

Bukak buku merah

Alhamdulillah dah selesai buat buku merah untuk baby dalam perut ni
.
Fiza pergi masa masih 4 minggu tau. Fiza kan excited terlebih. Walau dah nak masuk anak ke3 uols
.



So make sure masa datang tu bawa:
1.  rekod buku merah anak yang sebelumnya (jika ada)
2. Kad nikah 
3. Ajak husband sekali sebb akan buat HIV test suami isteri sekali (setiap kali mengandung buat di kkia)

So pergi je kaunter kkia tu cakap nak buat buku merah lah. Nanti diorg akan interview kita cikit lah

Biasanya diorang akan tanya
🌸 Bila firstday period bulan sebelumnya (kena ingat la tapi kalu x, dia refer pd scan plak)
🌸 Biasanya kalu first visit tu dah 7 minggu br dia scan untuk tgk baby - akan jumpa doktor untuk scan asa dtg ritu baru 4 minggu so kena tggu lagi 2 minggu dtg utk scan)
🌸 Tanya tinggal mana dan kerja apa just untuk rekod buku. So dun worry ye

Lepas selesai tu dia suh kita buat hiv test dan amik darah terus untuk tau jenis darah dan lain-lain lagi

So detail la berbanding swasta. Fiza lebih suka detail cmni sebb fiza dah pernah g checkup swasta, dah la bayar mahal tapi cek xsedetail kerajaan. Bezanya kerajaan ni lama sikit sebab ramai kan. So kena lah consider kan 

Fiza g klinik kesihatan (KKIA KL) bangunan baru delat dengan titiwangsa tu. dia gabung sekali dengan dental, cek pesakit luar , makmal , x-tray, cek jantung dll. 

Tempat dah la besar, ekon dan ade tempat playground untuk bebudak






Nurse yang fiza jumpa tu da bagitau yang sekarang diorang lebih suka para ibu cek seawal mungkin dalam 7 minggu berbnding dulu dlm 12 minggu

So korang yang doubt nak cek dekat mana tu pilih je kkia. Dah la takyah bayar plus detail lagi walau lama sikit tapi waiting time paling lama 3jam je

Walau cek detail tapi sebagai bakal ibu kenalah makan makanan yang sihat dan lengkap supaya baby ibu dpt nutrisi yg mencukup supaya ibu tak cepat letih, lemah dan macam-macam lagi

Sebb tu nurse akn bg supplement utk para ibu. wajib yang amik . Kalu tak nak amik yg kkia boleh amik set mengandung shaklee macam fiza ni



Anak dah nak masuk 3, alhamdulillah tak merasa mcm orang yg letih mengandung pun. Siap fully bf dr anak sulung sampai skng. Masa mengandung anak no 2, abang sulung menyusu sampai bersalin. Hihi




KENAPA PERLU BELI DENGAN FIZA?
Fiza akan consult setiap pelanggan bergantung pada masalah dan keperluan. Dan fiza akan pastikan pelanggan fiza akan dapat hasilnya selepas setiap pembelian. Fiza akan cuba bantu sehingga setiap masalah selesai.


Ingin dapatkan harga PROMO dari Fiza boleh whatsapp cepat ye

Fiza Mahmod 
SMS/WhatsApp : +60133461846
Personal FB : Puan Fiza
Instagram: @byfizamahmod