Follow Us @shaklee.by.fizamahmod

Saturday, March 31

Set Mengandung Terbaik

8:30 AM 0 Comments

Assalamualikum semua 

Ramai kalangan kawan dan juga rakan SOCMED yang mengadu ada masalah paling common iaitu Letih, Lesu dan tak bermaya

kalu ada anak yang lain atau bekerja lagilah harukan. Dengan nak uruskan anak, rumahtangga dan kerja lagi. Prestasi boleh terganggu tau

Memang fiza sangat respect mereka yang boleh handle ni tapi sangat masalah kalu tetiba datang dia punya letih lesu dan lemah tu. Bukan kita buat buat kan tapi dah memang perubahan hormon

Kalu jenis husband, kawan atau majikan yang faham tu sangat la beruntung kan. Kalu jenis makcik pakcik bawang yang tak puas hati plak cmne? 


Punca ibu mengandung da masalah ni adalah kerana 

" Kurangnya Nutrisi Badan yang mencukupi untuk badan"


Nutrisi kita dapat daripada pemakanan seharian kita. Pemakanan seimbang dengan protein, carbo dan vitamin lain, cumenya bila mengandung ni dos dia akan tinggi sedikit dari kebiasanya sebab nak bagi pada baby dalam perut tu membesar dengan sihat kan

tapi bila si ibu tak makan selengkapnya, itu yang baby akan ambil nutrisi dari si ibu mengakitkan ibu alami macam-macam masalah tu

Jangan salahkan baby dalam perut pulak eh

Sebab itulah kalu buat checkup di KKIA, nurse akan bagi bekalan vitamin Iron, Vit C dan Folic Asid. ini bukan ubat ye tapi supplement atau makanan tambahan khas untuk ibu mengandung

Ehsan Google : Supplement dari KKIA

Supplement yang dibekalkan dari KKIA ni adalah PERCUMA tapi ainya adalah sintetik , bukan dibuat dari bahan semulajadi tapi masih boleh membantu para ibu
.

Masa fiza mengandungkan anak yang kedua (AIsya Medina), fiza dah start makan supplemet hebat dari Shaklee untuk mengandung dari awal kehamilan lagi tau sampai lah bersalin dan sambung terus untuk pantang dan menyusu 


Apa beza supplement Shaklee dan dari KKIA ni??
Shaklee dijamin dari bahan semulajadi berbanding dari KKIA
Shaklee merangkumi vitamin lengkap sebagai contoh mudah vitamin C. Vitamin C shaklee ada 500mg setiap tablet dan kadar serapan yang maximum berbanding brand farmasi lain inikan pula dari KKIA 

Ada banyak lagi perbezaan lain yang menunjukkan supplement shaklee untuk ibu hamil sangat membantu berbanding brand yang lain. 


Set Mengandung Shaklee

1.Vitalea

πŸ“Œ Multivitamin yang terbaik dan paling penting dengan zat besi/ iron

πŸ“Œ Sangat bantu ibu yang ada masalah HB low dan anemia (bantu bentuk sel darah merah)

πŸ“Œ Bantu ibu hamil supaya kurang letih dan lesu




2. B-complex


πŸ“Œ Mengandungi Asid Folic yang elok untuk perkembangan saraf bayi.

πŸ“Œ Mencegah penyakit diabetis ketika hamil

πŸ“Œ Berperanan untuk menukarkan gula dalam makanan kepada tenaga sel

πŸ“Œ Mengawal ibu dari masalah emosi seperti Stress dan kemurungan 



3. Vitamin C



πŸ“Œ Mengandungi 500mg setiap  tablet dan menggunakan teknologi Sustained release yang mana setiap tablet melepaskan 100mg setiap jam selama 5jam berturut-turut

πŸ“Œ Kadar penyerapan maximum dengan gabungan bahan semulajdi lain untuk bantu kadar penyerapan kerana vitamin c adalah vitamin paling mudah larut air dan di flush dari air kencing (rugi sebab tak serap terus-kebanyakan produk di pasaran lain)

πŸ“Œ Dibuat dari Jagung kerana nutrisi dari jagung tidak akan berkurang walau dibakar, direbus atau di masak malahan sesuai untuk perut sensitif

πŸ“Œ  Membantu meningkatkan sistem pertahanan badan, berperanan dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat

πŸ“Œ Disamping buat kulit lebih cantik dan ketahanan badan lebih kuat



4.Ostematrix



πŸ“Œ Ibu mengandung memerlukan 1000-1300mg kalsium sehari. Ini adalah kerana bayi akan mula mengambil kalsium ibu dengan lebih banyak bermula trimester kedua

πŸ“Œ Juga sebagai pelawas usus untuk memudahkan pembuangan (masalah buasir & sembelit)

πŸ“Œ Atasi masalah sakit-sakit otot, pinggang serta sengal-sengal badan ketika hamil

πŸ“Œ Bekalkan kalsium dengan vitamin D yang membantu juga ibu-ibu untuk tidur lena dan berkualiti sepanjang malam supaya kekal segar keesokan harinya

5. ESP

πŸ“Œ Sumber protein SOYA NON-GMO (tidak di ubah suai secara genetik dari baja lagi dan 100% semulajadi)

πŸ“Œ BAhan semulajdi yang Tiada Perasa, Tiada Pewarna dan Tiada Gula serta rendah Glisemik (GI)

πŸ“Œ Di samping MEMBERI TENAGA pada ibu, ESP mampu mencantikkan kulit bayi dalam kandungan dan ibu mengandung itu sendiri.

πŸ“Œ Sangat bagus untuk ibu yang selalu sibuk dan perlukan tenaga dalam menjalankan tugas tanpa sebarang masalah

πŸ“Œ Dijadikan sebagai breakfast atau dinner untuk yang nak hidangan pantas tapi berkhasiat

πŸ“Œ Tingkatkan pertumbuhan sel-sel otot dan tulang bayi

πŸ“Œ Membantu mengawal paras kolesterol ibu hamil

πŸ“Œ Bantu para ibu hamil yang hidap diabetis 

6. Omega Guard


πŸ“Œ Mengandungi 1000mg asid lemak Omega 3 yang termasuk di dalamnya DHA dan EPA yang mana ia boleh menggalakkan perkembangan otak, sistem saraf dan fungsi mata bayi.

πŸ“Œ Biasanya baby akan lebih cerdik dan kuat ketahan badan melawan penyakit (proven)





Testimoni

Penafian: Ini bukan ubat hamil tetapi hanya supplemet (Makanan tambahan sahaja)
Keputusan Selepas penggunaan adalah berbeza bagi setiap Individu

Walaupun terbukti secara saintifik dapat bantu menyihatkan badan
. Ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulihkan penyakit kritikal. Semuanya dengan izin ALLAH


Penafian: Ini bukan ubat hamil tetapi hanya supplemet (Makanan tambahan sahaja)
Keputusan Selepas penggunaan adalah berbeza bagi setiap Individu

Walaupun terbukti secara saintifik dapat bantu menyihatkan badan
. Ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulihkan penyakit kritikal. Semuanya dengan izin ALLAH

Penafian: Ini bukan ubat hamil tetapi hanya supplemet (Makanan tambahan sahaja)
Keputusan Selepas penggunaan adalah berbeza bagi setiap Individu

Walaupun terbukti secara saintifik dapat bantu menyihatkan badan
. Ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulihkan penyakit kritikal. Semuanya dengan izin ALLAH

Penafian: Ini bukan ubat hamil tetapi hanya supplemet (Makanan tambahan sahaja)
Keputusan Selepas penggunaan adalah berbeza bagi setiap Individu

Walaupun terbukti secara saintifik dapat bantu menyihatkan badan
. Ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulihkan penyakit kritikal. Semuanya dengan izin ALLAH

Penafian: Ini bukan ubat hamil tetapi hanya supplemet (Makanan tambahan sahaja)
Keputusan Selepas penggunaan adalah berbeza bagi setiap Individu

Walaupun terbukti secara saintifik dapat bantu menyihatkan badan
. Ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulihkan penyakit kritikal. Semuanya dengan izin ALLAH

Penafian: Ini bukan ubat hamil tetapi hanya supplemet (Makanan tambahan sahaja)
Keputusan Selepas penggunaan adalah berbeza bagi setiap Individu

Walaupun terbukti secara saintifik dapat bantu menyihatkan badan
. Ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulihkan penyakit kritikal. Semuanya dengan izin ALLAH

Penafian: Ini bukan ubat hamil tetapi hanya supplemet (Makanan tambahan sahaja)
Keputusan Selepas penggunaan adalah berbeza bagi setiap Individu

Walaupun terbukti secara saintifik dapat bantu menyihatkan badan
. Ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulihkan penyakit kritikal. Semuanya dengan izin ALLAH


Harga untuk Set Lengkap Premium Ibu Hamil RM620 (Include postage & Freegift)
Hubungi fiza untuk dapatkan harga Promo Istimewa ye 
Set Budget , Medium dan Premium pun ada


KENAPA PERLU BELI DENGAN FIZA?
Fiza akan consult setiap pelanggan bergantung pada masalah dan keperluan. Dan fiza akan pastikan pelanggan fiza akan dapat hasilnya selepas setiap pembelian. Fiza akan cuba bantu sehingga setiap masalah selesai.


Ingin dapatkan harga PROMO dari Fiza boleh whatsapp cepat ye

Fiza Mahmod 
SMS/WhatsApp : +60133461846
Personal FB : Puan Fiza
Instagram: @byfizamahmod





Friday, March 30

Bukak buku merah

3:35 PM 0 Comments
Alhamdulillah dah selesai buat buku merah untuk baby dalam perut ni
.
Fiza pergi masa masih 4 minggu tau. Fiza kan excited terlebih. Walau dah nak masuk anak ke3 uols
.



So make sure masa datang tu bawa:
1.  rekod buku merah anak yang sebelumnya (jika ada)
2. Kad nikah 
3. Ajak husband sekali sebb akan buat HIV test suami isteri sekali (setiap kali mengandung buat di kkia)

So pergi je kaunter kkia tu cakap nak buat buku merah lah. Nanti diorg akan interview kita cikit lah

Biasanya diorang akan tanya
🌸 Bila firstday period bulan sebelumnya (kena ingat la tapi kalu x, dia refer pd scan plak)
🌸 Biasanya kalu first visit tu dah 7 minggu br dia scan untuk tgk baby - akan jumpa doktor untuk scan asa dtg ritu baru 4 minggu so kena tggu lagi 2 minggu dtg utk scan)
🌸 Tanya tinggal mana dan kerja apa just untuk rekod buku. So dun worry ye

Lepas selesai tu dia suh kita buat hiv test dan amik darah terus untuk tau jenis darah dan lain-lain lagi

So detail la berbanding swasta. Fiza lebih suka detail cmni sebb fiza dah pernah g checkup swasta, dah la bayar mahal tapi cek xsedetail kerajaan. Bezanya kerajaan ni lama sikit sebab ramai kan. So kena lah consider kan 

Fiza g klinik kesihatan (KKIA KL) bangunan baru delat dengan titiwangsa tu. dia gabung sekali dengan dental, cek pesakit luar , makmal , x-tray, cek jantung dll. 

Tempat dah la besar, ekon dan ade tempat playground untuk bebudak






Nurse yang fiza jumpa tu da bagitau yang sekarang diorang lebih suka para ibu cek seawal mungkin dalam 7 minggu berbnding dulu dlm 12 minggu

So korang yang doubt nak cek dekat mana tu pilih je kkia. Dah la takyah bayar plus detail lagi walau lama sikit tapi waiting time paling lama 3jam je

Walau cek detail tapi sebagai bakal ibu kenalah makan makanan yang sihat dan lengkap supaya baby ibu dpt nutrisi yg mencukup supaya ibu tak cepat letih, lemah dan macam-macam lagi

Sebb tu nurse akn bg supplement utk para ibu. wajib yang amik . Kalu tak nak amik yg kkia boleh amik set mengandung shaklee macam fiza ni



Anak dah nak masuk 3, alhamdulillah tak merasa mcm orang yg letih mengandung pun. Siap fully bf dr anak sulung sampai skng. Masa mengandung anak no 2, abang sulung menyusu sampai bersalin. Hihi




KENAPA PERLU BELI DENGAN FIZA?
Fiza akan consult setiap pelanggan bergantung pada masalah dan keperluan. Dan fiza akan pastikan pelanggan fiza akan dapat hasilnya selepas setiap pembelian. Fiza akan cuba bantu sehingga setiap masalah selesai.


Ingin dapatkan harga PROMO dari Fiza boleh whatsapp cepat ye

Fiza Mahmod 
SMS/WhatsApp : +60133461846
Personal FB : Puan Fiza
Instagram: @byfizamahmod


Monday, March 12

Yeah !!!. the 3rd is coming !!!

8:17 PM 0 Comments
Semalam ada kelas RYG bertajuk " Kurus Langsing dengan Mudah" di whatsapp
.
Hakak memang sangat berkobar dengar sharing orang nk kurus tu. Dia comparekan dengan pakej "London Weight Management" yang bernilai puluhan ribu tau
.
Memang kurus pun tapi dia rupaya loss muscle dan bukannya loss fat. So bila dia stop berat dia rebound balik.
.
Dah la naik balik tambah kurus yang tak cantik. Kurus flabby dan tak cantik. Huhu. Tak fit orang kate
.
Bila dia try set shaklee untuk kurus. Pergh dia nyer result mmg terbaik kau
.
Untuk kurus kena ada 3 proses tau
1. Proses Detox
2. Proses Bakar
3. Proses Bina
.
Barulah cun dah comel badan kita tau. Kalu jaga makan lagilah cepat.
.
Ia bukan lah set magic , u makan terus kurus. Tidak.
.
Pemakanan adalah benda paling penting tau.
Cume dengan bantuan set kurus shaklee ni akan kurangkan nafsu nak makan tu dan dlm masa yang sama tingkatkan metabolism serta bakar lemak
.
Nak dijadikan cerita, iols nk beli lecithin dan omega sebagai agen bakar lemak tapi lecithin ni tak boleh untuk ibu mengandung tau
.
Sebelum iols order dalam web shaklee, hati terdetik nk try pregnancy test dulu walau period lagi 6 hari. Haha
.
Curi curi tau iols g beli masa shopping brg dapur. Siap beli 2 set lagi tau. Yang 20mui  xsilap.( Kadar sensitif untuk menilai hcg  dlm air kencing)
.
Sbb kena iols rasa nak try test upt ni sebab dua 3 hari rasa sedikit lesu dan sedikit mual.
.
So balik shopping tu dlm ptg dah tau.. try naik clear u
.
OMG OMG Alhamdulillah..
. The 3rd is coming ❤️❤️
..

So instead of beli lecithin, iols beli set premium berpantang untuk kesihatan baby dan juga kesihatan mama dia juga.
.
Nak bagi lebih bertenaga dan semangat lagi untuk cari rezeki keluarga kami yang makin bertambah ni