Follow Us @shaklee.by.fizamahmod

Wednesday, December 13

Set Bersalin Shaklee Terbaik



Assalamualaikum..

Masa berpantang kan mika dulu fiza tak amik sebarang jamu pun .Cuma amik shaklee sahaja . cume bezanya Pantangkan abang mika dulu fiza budget "Ekonomi" tak berapa kuat sangat.

Tapi Alhamdulillah hasilnya memberangsangkan juga

Masa pantangkan aisya pula, Fiza pastikan semua set tu ada. Full Set Premium la juga.

Mahal ke?

Agak juga jika beli sekaligus.. so kita beli sikit-sikit je

Kenapa amik shaklee juga masa mengandung anak ke dua?

Sebab masa anak pertama dulu fiza mmg amik set basic Shaklee, itupun hasilnya sangat best lah. Fiza tambah set susu lepas pantang plak. MEmang berbaloi.

Bukan makan hanya untuk pantang sahaja



SET BERPANTANG PREMIUM SHAKLEE TERBAIK





7 Produk Terbaik Mampu Membekalkan Nutrisi Optimum

ESP
❤ Vitalea Iron
❤ Omega Guard
❤ Alfafa Complex
Sustained Release Vitamin C
❤ Ostematrix
❤ B-Complex




ESP















1. ESP (Mixed Soy Protein Isolated Powder) 
ESP ni sangat bagus sebagai sumber protein badan. Protein sangat diperlukan untuk badan sebagai makanan kepada sel badan kita untuk membina dan baiki sel yang lama dan rosak.

Sel tu adalah sangat kecil. Sebagai contoh SEL KULIT, SEL TULANG, SEL DARAH, SEL JANTUNG dan lain-lain. Bila setiap sel tak cukup keperluan untuk bina dan repair maka kerosakan sel berlaku.

ESP ini adalah Minuman Soya Non-GMO, bermaksud ianya tiada campuran sebarang sintetik dari pembajaan sehingga lah diproses dan dibotolkan. Malahan ESP Shaklee telah dipatenkan dan sangat selamat

Berbanding Soya yang lain dari proses penanaman lagi dah guna baja sintetik untuk menggalakkan pemtumbuhan dan Penggunaan Racun Perosak untuk elakkan gangguan serangga. Dengan pengambilan jangka masa panjang boleh mendatangkan mudarat

Tetapi tidak pada ESP shaklee, Maka ESP sangat bagus untuk mereka yang mencari sumber tenaga ORGANIK Semulajadi , Selamat dan berkesan.

πŸ’— Sumber Protein Terbaik, Penting untuk baiki sel dengan gantikan sel lama dan rosak kepada yang baru
πŸ’— Luka akan lebih cepat pulih dengan pembentukan tisu baru
πŸ’— Memberi tenaga dan kenyang lebih lama
πŸ’— Milkbooster, Susu badan lebih Pekat dan Meriah
πŸ’— Kulit Lebih Cantik Berseri , Cerah dan Anjal


VitaLea Iron
2. Vita Lea Iron
Shaklee adalah SYARIKAT PERTAMA yang menghasilkan Multivitamin -Vitalea. Ianya adalah multivitamn yang melengkapi keperluan vitamin & Mineral penting badan.

Ketika bersalin, pengeluaran darah sangat banyak, maka Iron sangat penting untuk mengantikan darah yang hilang. Kekurangan Darah boleh akibatkan Badan Lesu, Lemah, Pitam dan Ganggu Emosi serta Susu badan.

πŸ’— Mengandungi 12 vitamin dan 7 minneral yang diperlukan badan yang tidak dapat dihasilkan secara semulajadi oleh tubuh
πŸ’— Mempunyai Zat besi yang mampu mengantikan Sel darah merah berkualiti yang hilang semasa proses melahirkan (Hilang banyak darah)
πŸ’— Badan akan lebih sihat dengan bantuan Zat besi, Copper dan Vitamin B yang terkandung dalam Vitalea


Omega Guard
3.Omega Guard
Omega-3 adalah sangat penting dalam menyingkirkan Kolestrol jahat dalam badan. Melancarkan pergerakan darah dalam badan. Tingkatkan Immun si ibu dan anak yang menyusu secara tidak langsung.Anak susah jatuh sakit

Kandungan Omega-3 dalam setiap kapsul Shaklee adalah lebih banyak dalam mana-mana produk berasaskan Omega-3. Kandungan Omega-3 adalah EPA & DHA, DHA adalah makanan penting untuk otak.

πŸ’— Membekalkan 7 asid Amino Penting Omega 3
πŸ’— Tingkatkan metabolisma badan, maka pembakaran lemak lebih cepat
πŸ’— Menjadikan cepat kenyang dan mengurangkan keinginan makanan
πŸ’— Mengandungi DHA yang bagus minda Ibu dan Anak



Alfafa Complex
4. Alfafa Complex
Selain sebagai Jamu Moden, Ianya sebagai salah satu agent DETOX. Berfungsi juga untuk detox darah dan Usus (Besar & kecil)

πŸ’— Dikenali juga sebagai "JAMU MODEN"
πŸ’— Sangat kaya dengan nutrisi dan mineral penting
πŸ’— Banyakkan dan Memekatkan susu Ibu
πŸ’— Mengetatkan Miss V seperti "Kacip Fatimah"
πŸ’— Singkirkan Toksin dalam Darah,
πŸ’— Sangat bagus untuk resdung, senggugut dan keputihan juga





5. Sustained ReleaseVita-C Plus
Teknologi "Sustained release" sangat bagus kerana Pelepasan Vitamin C setiap jam sebanyak 100mg  dalam setiap biji. Satu biji 500mg, 5 jam secara berterusan akan terima vitamin C dalam darah. 

untuk pengetahuan semua, Badan hanya terima 100mg lebih sahaja dalam satu jam. dan jika tanpa teknologi "Sustained Release" 100mg sahaja yg diserap badan dan selebih  nya diflush dengan air kencing. Vitamin C sangan mudah larut pada air.

Vitamin C tidak dapat dieluarkan oleh tubuh badan tapi dari pemakanan seperti buah oren. Kekurangan Vitamin C akan sebab kan luka lambat sembuh, Kulit kusam dan gelap dan Immun badan akan menurun.

πŸ’— Akan Menguatkan Sistem Imum badan untuk Ibu dan anak (dari susu badan)
πŸ’— Meningkatkan pengeluaran kolagen dalam badan
πŸ’— Hasilkan kulit lebih cerah, Lebih anjal dan berseri



Ostematrix 

6. Ostematrix
Untuk penghasilan susu badan komponen paling penting adalah PROTEIN & KALSIUM. Jika kurang kalsium maka kalsium dari gigi dan tulang si ibu diambil. 

Itulah punca gigi akan rasa longgar dan sakit, sakit pinggang lah dan macam-macam lagi. Kalu minum susu boleh ke? Berapa gelas susu nak minum untuk keperluan badan si ibu dan Susu anak?

πŸ’— Sumber Kalsium yang bagus untuk penjagaan Tulang dan Gigi yang kuat dan sihat
πŸ’— Mampu elakkan sembelit ketika hamil, Melegakan sakit otot dan Sendi
πŸ’— Ibu menyusu sangat perlu kan kalsium



B-Complex 

7. B-Complex
Sangat penting bagi fiza untuk penstabil hormon bagi ibu bersalin dan Menyusu supaya sentiasa kekal positif dan elakkan meroyan

Bagus untuk cantikkan Kuku dan rambut. Elakkan Rambut gugur, gejala ibu selepas bersalin

πŸ’— Mampu menukarkan makanan kepada tenaga untuk kegunaan sel-sel badan
πŸ’— Stabilkan Hormon para ibu untuk elakkan "Stress" atau "Meroyan"
πŸ’— Beri tenaga dan Stabilkan Emosi



Nak Set Berpantang Jimat dan Ekonomi?
Kami boleh uruskan bergantung pada keprluan dan budget.

Sebarang penggunaan set shaklee sila hubungi kami untuk consultation terbaik mengikut keadaan anda.

* Sila rujuk kepada doktor anda, atau bidan, sebelum menggunakan sebarang suplemen semasa hamil atau menyusukan bayi.* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.


Semoga para ibu semua bersedia lah yer dan semoga info ni dapat bantu sedikit sebanyak pencarian terbaik anda semua

Dapatkan set Shaklee terbaik dengan harga PROMO dari saya dan say share cara pemakana yang betul ketika mengandung dulu.



KENAPA PERLU BELI DENGAN FIZA?
Fiza akan consult setiap pelanggan bergantung pada masalah dan keperluan. Dan fiza akan pastikan pelanggan fiza akan dapat hasilnya selepas setiap pembelian. Fiza akan cuba bantu sehingga setiap masalah selesai.


Ingin dapatkan harga PROMO dari Fiza boleh whatsapp cepat ye 

Fiza Mahmod 

SMS/WhatsApp : +60133461846
Personal FB : Puan Fiza
Instagram: @cantiksihatfiza