Follow Us @shaklee.by.fizamahmod

Monday, December 18

10 Petua Hilangkan Jerawat.. Mesti CUBA!!




“Apa pulak yang merah kat dahi aku ni? Aaah jerawat rupanya! Besar pulak tu. Dahlah aku naik LRT hari ni. Mesti ramai yang nampak jerawat aku ni. Aduh malunya”

Jerawat memang satu masalah kerana ia boleh menimbulkan rasa kurang keyakinan diri dan malu berhadapan dengan orang ramai.
Nasib baik ada banyak produk menghilangkan jerawat dengan segera di pasaran. Tapi selama mana perlu bergantung dengan bahan kimia?
Sedangkan banyak bahan berasaskan sumber alam semula jadi yang mampu merawat dan menghilangkan jerawat sebagaimana yang dilakukan oleh bahan kimia.

 

1. PES SERBUK KUNYIT

Titiskan sedikit air pada sesudu serbuk kunyit dan sapu pada jerawat beberapa minit. Lakukan sehingga hilang jerawat.

 

 

2. JUS DAUN PUDINA

Blend daun pudina bersama sedikit air. Tapis airnya dan sapu pada seluruh muka. Lakukan sebelum tidur dan biarkan semalaman.


 

  

3. JUS BUAH LEMON

Perah jus lemon dan dengan mengguna bebola kapas, tekap pada jerawat selama 20 minit dan bilas. Lakukan dua tiga kali sehari untuk kesan yang cepat.



4. BAWANG PUTIH

Potong bawang putih kepada dua dan tekap pada jerawat sehingga terasa jus bawang putih melekat pada jerawat.
Jus ini mengandungi sulfur yang merawat jerawat dengan cepat.

 





5. UBAT GIGI

Sebelum masuk tidur, sapu ubat gigi pada jerawat dan biarkan semalaman.

 

 

6. WAP PANAS

Letak air panas dalam besen dan lalukan bahagian jerawat pada wap panas.
Bukan sahaja menghilangkan jerawat malah menjadikan kulit muka bertambah seri.



7. PEK AIS

Letak ais pada jerawat. Ia akan membantu mengecilkan jerawat.


 




8. PES SERBUK KAYU MANIS

Letak sesudu madu atau jus lemon pada dua sudu serbuk kayu manis dan sapu pada jerawat.
Sebaiknya guna pes serbuk kayu manis ini sebelum masuk tidur.

 

 

9. KULIT BUAH OREN

Blend kulit oren bersama air. Ambil pes oren dan sapu pada jerawat.




 

10. MADU

Ambil sedikit madu mengguna bebola kapas dan tekap pada jerawat. Pastikan madu yang asli




TAPI JIKA TAK BERKESAN JUGA???
Itu maknanya perlu RAWAT DARI DALAM dengan SET JERAWAT SHAKLEE
Produk dijamin TERBUKTI BERKESAN , ORGANIK & SELAMAT
Bukan setakat dari Testimoni sedia ada malahan telah diguna pakai oleh ATLET DUNIA dan NASA. Mereka ada peraturan ketat untuk pengambilan sebarang supplement kan tetapi produk Shaklee menjadi supplement mereka






Mereka semua adalah anti supplemet tetapi setelah melihat Kajian dan Keberkesanan produk mereka Jatuh HAti Pada Shaklee
Mereka percaya untuk sihat perlu Sihat dari Dalam dan pastikan dari bahan terbaik seperti Shaklee

So What is SECRET TO BEAUTIFUL SKIN??
70% Masalah kulit adalah dari Pemakanan
“You are what you eat and so is Your Skin”
Perlunya pemakanan yang sihat untuk pastikan keperluan nutrisi vitamin dan mineral cukup untuk kesihatan dalaman maka kulit confirm cantik..
Bila makan pun banyak bergoreng, berlemak, kurang makan buah dan sayuran makan kekuranggan nutrisi dalam dan belum lagi termasuk Serangan Radikal Bebas dari persekitaran juga
Fiza nak share Set penjagaan untuk melndungi dari Dalam ke Luar. Insya allah

Keperluan setiap orang adalah berbeza

Ada yang perlukan Set untuk betulkan hormone

Ada yang perlukan Set untuk Jerawat Batu

Ada yang perlukan Set untuk jerawat pasir

Ada yang perlukan Set untuk Detox Kulit


Jadi Bermesra dengan fiza untuk consultaion. Dan boleh BELI SENDIRI sahaja nanti di mana-mana CAWANGAN TERDEKAT 


JIMAT & MURAH TAU!!!


Jom tengok Testimoni















BEST KAN..
SETIAP MEREKA MENGAMBIL SET YANG BERBEZA SEBAB KEPERLUAN MEREKA BERBEZA!!
Boleh hubungi untuk FREE CONSULTATION dan boleh BELI SENDIRI di mana-Mana  HQ



JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
πŸ’‹ Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
πŸ’‹ Semulajadi
πŸ’‹ Berkesan
πŸ’‹ Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
πŸ’‹ Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.


MENGAPA SAYA?
Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.


PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.


PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.


NAK BELI SET SHAKLEE
Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
πŸ’‹ Belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
πŸ’‹ Belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1256106)


Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6013 346 1846 (Fiza Mahmod) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya


Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? 

Klik imej dibawah.




Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.


NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain?

Jom sertai team business kami, yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Fiza
Hubungi Fiza untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda

Fiza Mahmod 
SMS/WhatsApp : +60133461846
Personal FB : Puan Fiza
Instagram: @cantiksihatfiza