Follow Us @shaklee.by.fizamahmod

Tuesday, December 19

Nak Kulit Cantiks Gebus Perlu Ke Vitamin??? Mesti Tahu..

1:23 PM 0 Comments




"Dulu Kulit Kak Za Selalu naik jerawat dan kusam lebih teruk lagi nampak macam Gelap."


"Malunya rasa.. Malu dengan husband dan diri sendiri"
"Macam-macam Kak Za dah cube tapi masih takda kesan.."





Produk??

Macam-macam Kak Za dah cuba semata-mata nak hilangkan semua tu

Akhirnya, berjumpa dengan Alfafa, GLA, Vit B, Vitamin C, Vitamin E dan ESP

Alhamdulillah, banyak sangat perubahan nampak tau

Kulit makin bersih dari "Makcik Jururawat" tu

Muka makin cerah, kekadang Kak Za malas nak pakai makeup pun still nampak cantiks u

Sejak dari tu memang Kak Za yakin sangat sebenarnya badan kita ni memang perlukan vitamin. Sebab kita bukan rajin tiap hari nak makan buahan dan sayuran. 


Dan jika kita makan sekalipun, tak tahu lagi berapa banyak yg dapat kat badan sebab faktor racun perosak dan baja sintetik sekarang ni



Fungsi setiap vitamin:



1. Alfafa Complex: 


Ini paling wajib sebagai agent "DETOX" badan dan dipanggil "JAMU  MODEN"
Dia akan cuci toksin Seluruh badan tau. 
πŸ’‹ Cuci Usus Besar & Kecil
πŸ’‹ Cuci Darah
πŸ’‹ Cuci Hati

Lengkap semua tau. Bukan setakat cuci usus untuk "BERAK" je

Malahan alfafa ni Beralkali tinggi dan membantu meneutralkan keasidan badan, membantu menyingkirkan lemak dan kolesterol, membantu merawat masalah penghadaman dan banyak lagi.

So untuk kulit wajib amik ni untuk detox dan Buang TOKSIN dulu PUNCA UTAMA Masalah kulit & Kesihatan



2. Sustained Realease Vit C


Nak Makan buah Oren 7 biji sehari untuk cukupkan keperluan harian. Mampu ke??


1 biji SR Vita C bersamaan 7 setengah biji oren. 

Bertambah specialnya pulak SR Vita C Shaklee ada  TEKNOLOGI “Sustain Release” bermakna vitamin C 
dilepaskan secara berperingkat. 

Setiap satu jam, 100mg SR Vita C akan dilepaskan sebab badan kita perlukan hanya 100mg setiap jam.Maka 5jam berturut-turut kita akan terima SR Vita C dalam badan 


Teknologi yang jarang ada pada produk lain tau

Baik untuk imunisasi & daya tahan badan.

Kelebihan vitamin C

πŸ’‹ Mengurangkan simptom demam & selsema.
πŸ’‹ Memberi perlindungan dari sinar UV.
πŸ’‹ Mengurangkan kesan sunburn.
πŸ’‹ Menjadikan kulit lebih gebu. dan Lembab
πŸ’‹ Mengurangkan minyak pada kulit.
πŸ’‹ Memudarkan jeragat & Mencerahkan Kulit
πŸ’‹ Menjadikan tona kulit lebih sekata.


3. ESP


ESP merupakan suplemen protein lengkap dengan Asid Amino yang tubuh manusia tidak dapat menghasilkannya. ESP diperkaya dengan 5 sumber Vitamin dan 4 sumber Mineral.


Protein sangat penting dalam tubuh manusia sebagai makanan kepada SEL BADAN. 


Dari SEL akan terbina TISU , kemudian akan wujudnya ORGAN Badan, So nampak betapa pentingnya dan halusnya sel dalam badan kita


Protein yang cukup mampu untuk  buat SEL bina sel yang baru dan gantikan Sel yang lama atau Rosak (punca kepada masalah kulit & Kesihatan)


Setiap 1 tin ESP(850G) dihasilkan daripada 30 KG kacang soya (Non-Gmo) Kebanyakan kacang soya dipasaran telah diubah genetiknya untuk memenuhi permintaan pasaran yang tinggi. 


Kebaikan ESP untuk Kecantikan 

πŸ’‹ Kulit cantik tanpa makeup
πŸ’‹ Jerawat hilang & cepat Kecut
πŸ’‹ Parut Makin pudar 
πŸ’‹ Kulit Makin cerah Berseri dan anjal
πŸ’‹ kulit tidak kusam
πŸ’‹ whitehead dan blackhead semakin hilang
πŸ’‹ tone kulit semakin sekata


4. GLA


Kebanyakan GLA (gamma-linolenic acid) yang ada di pasaran dihasilkan daripada Evening Primrose Oil (EPO). 

Mesti ramai wanita yang amalkan EPO kan? 

GLA Shaklee ni pula diekstrak daripada borage yang mengandungi lebih daripada 2 kali ganda GLA dalam EPO! 

Nampak kelebihan GLA Shaklee di situ?? Borage ni juga adalah 3 kali lebih dari segi bioavailabilty dan 3 kali lebih berkesan daripada EPO. (3 kali lebih ok. hehe). Shaklee mengekstrak GLA daripada borage yang ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan. 


Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6.


Lagi pulak, GLA Shaklee ni digabungkan pula dengan minyak sunflower dan Vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. Nampak tak betapa specialnya GLA Shaklee ni? 


Sumber Asli GLA Shaklee:


BORAGE SEED --> 17% - 25%

BLACKCURRANT --> 15% - 20% 
EPO --> 7% - 10% 

Apa dia fungsi dan manfaat utama GLA Shaklee ni ye?


πŸ’‹ Herba tradisi yang mampu merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina;

πŸ’‹ Mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki sistem PMS seperti senggugut, mood swing, water retention dan sakit pada payudara;
πŸ’‹ Memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman dan depresi. pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda;
πŸ’‹ Menentang kanser - GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuk, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser;
πŸ’‹ Mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan (jeragat), tinea dan kurap. Ia juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma artritis. 
πŸ’‹ Menghalang komplikasi diabetes - merendahkan gula dalam darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula dalam darah yang tinggi. 
πŸ’‹ Pelangsingan dan menghalang pertambahan berat badan - 
πŸ’‹ Memperbaiki tekstur rambut - memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur. 



5. B-Complex


B-complex shaklee lengkap dengan lapan kumpulan vitamin B , dilengkapi dengan Sistem penyerapan Boaktif Berpaten. Lebih tepat lagi  ialah Asid Folik, iaitu sejenis vitamin B tidak dapat diserap dengan mudah.

Banyak keperluan vitamin B-Complex ini, antaranya ialah untuk mengurangkan tekanan emosi dan kelesuan, nak cantik kita tak boleh stress, nanti nampak tua, so ambil B-Complex untuk kawal kita punye stress dan sangat penting untuk melanin , 


Selain tu B-Complex juga membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran, mencegah barah serviks, penyakit jantung dan kecacatan spina, menggalakkan kesihatan system kardiovaskular yang lebih baik dan macam – macam lagi.




6. Vitamin E


Kesihatan :


Melindungi Jantung – Pengambilan harian 800IU vitamin E untuk jantung yang sihat ; melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid; meningkatakn kolesterol HDL; mengurangkan tekanan darah; menghalang platelet darah melekat ke dinding arteri; menghalang anemia hemolitik, penyakit jantung dll.


Anti-Oksidan Yang Kuat – Pengambilan lebih dari 1,200UI sehari untuk anti-oksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumer, mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas. Ianya juga memperbaiki maslah oksidasi – katarak dan masalah penglihatan.


Kecantikan :


Anti-Penuaan – 1 kapsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, akne dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada dan otot peha.


Membaiki Parut – Membaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh dikenakan terus pada luka unutk mengurangkan kesan parut.



Wahh.. Hebat kan!!!


Vitamin yang di ambil bukan hanya untuk kulit tapi merangkumi kesihatan dalaman secara menyeluruh.



"Cantik Dari Dalam untuk Kesihatan Optimum"

Tapi Paling penting untuk kesihatan dalaman adalalah AIR YG CUKUP dan MAKANAN SIHAT LENGKAP

Jadi..

Nak risik-risik Set Vitamin untuk anda?
Boleh Beli sendiri je kat HQ terdekat anda

Consultation Percuma Je, Dah la Boleh beli sendiri dengan harga JIMAT!!!

Klik Gambar di bawah untuk Whatsapp


Jom Tengok Testimoni

Syatilla Melvin Pun ambil Vit C Shaklee


Wani Hazrita pun makan uolls






























BEST KAN..
SETIAP MEREKA MENGAMBIL SET YANG BERBEZA SEBAB KEPERLUAN MEREKA BERBEZA!!
Boleh hubungi untuk FREE CONSULTATION dan boleh BELI SENDIRI di mana-Mana  HQ

JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
πŸ’‹ Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
πŸ’‹ Semulajadi
πŸ’‹ Berkesan
πŸ’‹ Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
πŸ’‹ Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.


MENGAPA SAYA?
Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.


PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.


PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.


NAK BELI SET SHAKLEE
Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
πŸ’‹ Belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
πŸ’‹ Belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1256106)

Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6013 346 1846 (Kak Za) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? 

Klik imej dibawah.




Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain?
Jom sertai team business kami, yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Kak Za
Hubungi Kak Za untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Fiza Mahmod  (Kak Za)
SMS/WhatsApp : +60133461846
Personal FB : Puan Fiza
Instagram: @cantiksihatfiza










Monday, December 18

10 Petua Hilangkan Jerawat.. Mesti CUBA!!

10:59 AM 0 Comments



“Apa pulak yang merah kat dahi aku ni? Aaah jerawat rupanya! Besar pulak tu. Dahlah aku naik LRT hari ni. Mesti ramai yang nampak jerawat aku ni. Aduh malunya”

Jerawat memang satu masalah kerana ia boleh menimbulkan rasa kurang keyakinan diri dan malu berhadapan dengan orang ramai.
Nasib baik ada banyak produk menghilangkan jerawat dengan segera di pasaran. Tapi selama mana perlu bergantung dengan bahan kimia?
Sedangkan banyak bahan berasaskan sumber alam semula jadi yang mampu merawat dan menghilangkan jerawat sebagaimana yang dilakukan oleh bahan kimia.

 

1. PES SERBUK KUNYIT

Titiskan sedikit air pada sesudu serbuk kunyit dan sapu pada jerawat beberapa minit. Lakukan sehingga hilang jerawat.

 

 

2. JUS DAUN PUDINA

Blend daun pudina bersama sedikit air. Tapis airnya dan sapu pada seluruh muka. Lakukan sebelum tidur dan biarkan semalaman.


 

  

3. JUS BUAH LEMON

Perah jus lemon dan dengan mengguna bebola kapas, tekap pada jerawat selama 20 minit dan bilas. Lakukan dua tiga kali sehari untuk kesan yang cepat.



4. BAWANG PUTIH

Potong bawang putih kepada dua dan tekap pada jerawat sehingga terasa jus bawang putih melekat pada jerawat.
Jus ini mengandungi sulfur yang merawat jerawat dengan cepat.

 





5. UBAT GIGI

Sebelum masuk tidur, sapu ubat gigi pada jerawat dan biarkan semalaman.

 

 

6. WAP PANAS

Letak air panas dalam besen dan lalukan bahagian jerawat pada wap panas.
Bukan sahaja menghilangkan jerawat malah menjadikan kulit muka bertambah seri.



7. PEK AIS

Letak ais pada jerawat. Ia akan membantu mengecilkan jerawat.


 




8. PES SERBUK KAYU MANIS

Letak sesudu madu atau jus lemon pada dua sudu serbuk kayu manis dan sapu pada jerawat.
Sebaiknya guna pes serbuk kayu manis ini sebelum masuk tidur.

 

 

9. KULIT BUAH OREN

Blend kulit oren bersama air. Ambil pes oren dan sapu pada jerawat.




 

10. MADU

Ambil sedikit madu mengguna bebola kapas dan tekap pada jerawat. Pastikan madu yang asli




TAPI JIKA TAK BERKESAN JUGA???
Itu maknanya perlu RAWAT DARI DALAM dengan SET JERAWAT SHAKLEE
Produk dijamin TERBUKTI BERKESAN , ORGANIK & SELAMAT
Bukan setakat dari Testimoni sedia ada malahan telah diguna pakai oleh ATLET DUNIA dan NASA. Mereka ada peraturan ketat untuk pengambilan sebarang supplement kan tetapi produk Shaklee menjadi supplement mereka






Mereka semua adalah anti supplemet tetapi setelah melihat Kajian dan Keberkesanan produk mereka Jatuh HAti Pada Shaklee
Mereka percaya untuk sihat perlu Sihat dari Dalam dan pastikan dari bahan terbaik seperti Shaklee

So What is SECRET TO BEAUTIFUL SKIN??
70% Masalah kulit adalah dari Pemakanan
“You are what you eat and so is Your Skin”
Perlunya pemakanan yang sihat untuk pastikan keperluan nutrisi vitamin dan mineral cukup untuk kesihatan dalaman maka kulit confirm cantik..
Bila makan pun banyak bergoreng, berlemak, kurang makan buah dan sayuran makan kekuranggan nutrisi dalam dan belum lagi termasuk Serangan Radikal Bebas dari persekitaran juga
Fiza nak share Set penjagaan untuk melndungi dari Dalam ke Luar. Insya allah

Keperluan setiap orang adalah berbeza

Ada yang perlukan Set untuk betulkan hormone

Ada yang perlukan Set untuk Jerawat Batu

Ada yang perlukan Set untuk jerawat pasir

Ada yang perlukan Set untuk Detox Kulit


Jadi Bermesra dengan fiza untuk consultaion. Dan boleh BELI SENDIRI sahaja nanti di mana-mana CAWANGAN TERDEKAT 


JIMAT & MURAH TAU!!!


Jom tengok Testimoni















BEST KAN..
SETIAP MEREKA MENGAMBIL SET YANG BERBEZA SEBAB KEPERLUAN MEREKA BERBEZA!!
Boleh hubungi untuk FREE CONSULTATION dan boleh BELI SENDIRI di mana-Mana  HQ



JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
πŸ’‹ Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
πŸ’‹ Semulajadi
πŸ’‹ Berkesan
πŸ’‹ Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
πŸ’‹ Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.


MENGAPA SAYA?
Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.


PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.


PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.


NAK BELI SET SHAKLEE
Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
πŸ’‹ Belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
πŸ’‹ Belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1256106)


Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6013 346 1846 (Fiza Mahmod) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya


Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? 

Klik imej dibawah.




Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.


NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain?

Jom sertai team business kami, yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Fiza
Hubungi Fiza untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda

Fiza Mahmod 
SMS/WhatsApp : +60133461846
Personal FB : Puan Fiza
Instagram: @cantiksihatfiza