Follow Us @shaklee.by.fizamahmod

Thursday, June 1

HIMPUNAN TESTIMONI PESAKIT KANSER DAN SHAKLEE VIVIX

10:32 AM 0 Comments
erasan tak sejak kebelakangan ni penyakit kanser dah menjadi pembunuh senyap yang semakin menjadi-jadi di Malaysia.

Tak kira usia, jantina dan golongan peratusan yang mati akibat kanser telah meningkat dari tahun ke tahun.

Yang paling menyedihkan pesakit yang disahkan kanser ni langsung tiada tanda-tanda yang menunjukkan mereka mengalami kanser. Sedar-sedar doktor sahkan mengalami kanser tahap 4. 

Allahuakhbar!! Bagaimana perasaan mereka dan family bila diberitahu insan yang tersayang mengalami kanser tahap 4.. 

Jadi, salah satu alternatif adalah dengan pengambilan Vivix secara konsisten dan istiqamah. 

Kenapa Vivix Shaklee?

Ini kerana ramuan didalam Vivix ni mengandungi kaya dengan Resveratrol yang dapat menghalang sel kanser dari merebak dan menggalakkan  proses membunuh sel -sel yang tidak normal dalam tubuh badan kita.

Satu kajian yang telah diterbitkan di "Jounal of Agricultural and Food Chemistry" telah menemui anggur muscadine yang kaya dengan ellagic acid. Menurut American Institute For Cancer, allegic acid boleh merencatkan perkembangan sel kanser.

Salah satu ramuan didalam Vivix adalah anggur muscadine. Sebab itu Vivix adalah salah satu suplemen yang boleh kita ikhtiarkan untuk kanser,disamping doa, doa dan terus berdoa dan bertawakal pada Allah swt.


Disini saya kongsikan beberapa testimoni pesakit kanser yang mengamalkan Vivix untuk masalah kanser yang dihadapi.


KISAH PERTAMA : DOKTOR SAHKAN BEBAS KANSER OVARI

"Gembira sampai menangis tadi bila cucu Shakleeku Whatapps bagitahu ada berita gembira.Doktor sahkan Cancer Ovari yang dihadapinya dah clear.
Alhamdulillah!Allahuakhbar!. Ku debar-debar je setiap kali dia order stok. 

Hatiku tak putus doa bila dia cakap nak pergi hospital. Sangat konsisten makan suplemen dan sabar menghadapi ujian."



KISAH KEDUA : KANSER BREAST LUMP MENGECIL DARI 50 SEN KEPADA 5 SEN.

My regular customer Vivix ni, dia ada breast lump suspected breast cancer.

Dia refuse treatment di hospital.. Dia try Vivix 3bulan dah..

Almost 2bulan amalkan Vivix, breast lump dia bersaiz sebesar duit syiling 50 sen lama,mengecil kepada saiz duit syiling 5sen.

Alhamdulillah blood test semua cantik."



KISAH KETIGA : BEBAS KANSER PAYUDARA

"MakSu Misah ada kanser payudara kedua-dua belah kiri dan kanan. Selepas dia minum Vivix habis sebotol dan dia pergi check. Sebelah dah hilang. Tinggal sebelah je lagi masih ada tapi tak teruk dah.

Doktor tanya dia makan apa? Dia bagitahu kat doktor yang dia minum Vivix Shaklee dan doktor suruh dia teruskan minum Vivix Shaklee.

Doktor pun cakap Vivix bagus. Sebab tu misah teruha sangat dengan Vivix ni." 



KISAH KEEMPATBEBAS BREAST CANCER STAGE 4

"Downline saya haritu ada cancer breast stage 4. Dia muda lagi. Masa kena belum pun umur 30 tahun. Saya advice makan Vivix masa dia chemo. 

Tapi pegawai yang in charge chemo advice better jangan makan masa chemo. So dia stop dan ambil set basic je. Lepas chemo dia makan Vivix semula.

Sekarang dah free daripada breast cancer. Alhamdulillah.. Lepas abis cycle chemo baru dia makan Vivix semula".



KISAH KELIMABEBAS KANSER PERUT

"Mak saya kena kanser dah tahap 4 dan alhamdulillah lepas kimo dah hilang kanser tu, cuma kena selalu pergi check up.

Mak memang makan vivix masa mula-mula dapat tahu tentang kanser... Sampai sekarang mak tak pernah berhenti ambil Vivix. Kalau terlupa nak makan mak memang tak der tenaga.
Rasanya sebab makan Vivixlah sel kanser tu dah tak naik. Doktor ada bagitahu risiko kanser ni, selnya boleh merebak semula selepas kimo dijalankan. 
Tapi alhamdulillah dah dekat 2 tahun sel kanser tidak merebak."



KISAH KE ENAM : BEBAS KANSER PARU-PARU

Bekas pengacara NTV 7 Mr. Law Chu Hian.
Beliau bertarung dengan kanser paru-paru 10 tahun yang lepas dan hampir putus asa untuk sembuh. Beliau juga menjalani sesi kimoterapi untuk mengelak sel kanser tersebut merebak sehingga gugur semua rambutnya.

Pada masa yang sama, selepas selesai sesi kimo,beliau mengamalkan suplemen Shaklee -Vivix selama 10 tahun dan sekarang beliau dah bebas daripada kanser dan kimo yang menyakitkan. Kini umur beliau sudah 50 tahun dan wajah beliau lebih muda daripada umur beliau. 



KISAH KE TUJUH : PROSES KIMOTERAPI BERKURANG DARI 12 KALI KE 6KALI

Setiap kali mak Kak Shikin jumpa doktor, mak Mak Shikin akan melakukan proses kimoterapi sebanyak 12kali.
Si anak berikhtiar dengan Vivix untuk mak tercinta untuk mengurangkan rasa sakit selepas kimo.

Bila perjumpaan seterusnya dengan doktor, doktor beritahu hanya 6kali je proses kimo dijalankan. Si anak memang terkejut srbab proses kimo telah dikurangkan..alhamdulillah berkat pengambilan secara konsisten hasil kimo telah berkurang.


SHAKLEE DISTRIBUTOR
Fiza Mahmod
www.wassap.my/60133461846
Pengedar Shaklee KL & Selangor

VIVIX SHAKLEE: Ikhtiar Sihat dari Diabetis, Stroke, SLE, KAnser, Buah Pinggang dan Anti Penuaan

9:50 AM 0 Comments
Assalamualaikum.. saya doakan semua pembaca blog bonda dalam keadaan sihat insyallah. VIVIX SHAKLEE 

Perasan tak semakin hari semakin ramai rakyat Malaysia yang menjadi makin tidak sihat. Ini bukan masalah Malaysia je.. ini dah jadi masalah dunia!.. cuba tengok dalam family kita, seorang mesti ada yang sakit, betul tak?

http://www.bondamiza.com/2016/12/vivix-shaklee-penawar-terbaik-tekanan.html

Setiap hari peningkatan kematian akibat kanser, strok, diabetes, darah tinggi makin menjadi-jadi.. dulu-dulu kita dengar, bila masuk usia 50-an baru mulai sakit. Sekarang ni budak kecil pun dah sakit.  

http://www.bondamiza.com/2016/12/bagaimana-vivix-dan-resveratrol.html

Rakyat Malaysia pula, semakin hari semakin obes. Bila dah mulai meningkat berat badan, maka kita pun mula buka cawangan penyakit dalam badan.. penyakit 3 serangkai, yang paling glamer sekarang (darah tinggi, kencing manis & kanser)


Kita semakin hari semakin terdedah dengan risiko penyakit ini. Badan kita terdedah dengan pelbagai bahan pengawet, pewarna tambahan dan lain lain bahan kimia yang terlarang.   VIVIX SHAKLEE

Strok pun boleh menyerang seawal usia 20an.. dulu orang lelaki ramai menghisap rokok, sekarang dah jadi trend, wanita pun menghisap rokok. Jadi risiko terkena angin ahmar dah makin meningkat tak kira jantina dan usia.

http://www.bondamiza.com/2016/06/vivix-shaklee-bantu-perokok-tegar.html

"Duit boleh dicari.. macam pepatah selalu kata..Kesihatan kita tiada tolok bandingnya...   VIVIX SHAKLEE
Duit ada, tapi kalau sakit pun tak guna juga. Kalau duit takda, sakit pula, lebih parah jadinya. serba tak kena kan?


X SHAKLEE

Q: APA ITU VIVIX?




Vivix adalah sejenis cecair pekat berwarna merah seperti sirap yang terhasil daripada kandungan anggur muskadim dan tumbuh-tumbuhan lain. 


Di dalam Vivix terdapat ramuan yang dipanggil resveratrol yang bersifat anti oksida, anti inflamasi dan anti kanser. Nak tahu cerita panjang? boleh klik pada video-video kat bawah ni.   VIVIX SHAKLEE










KANDUNGAN / BAHAN UTAMA DALAM VIVIX SHAKLEE






Sila ke link berikut untuk mengetahui manfaat utama Vivix Shaklee


Mekanisma VIVIX SHAKLEE, VIVIX BERTINDAK :
  • Mempertahankan DNA (defense )   VIVIX SHAKLEE
  • Memberikan tenaga DNA (energy)   VIVIX SHAKLEE
  • Memulihkan DNA (repair)   VIVIX SHAKLEE
  • Meningkatkan DNA (performance)   VIVIX SHAKLEE

  
Q: APA ITU RESVERATROL?

Resveratrol ialah sejenis phenol semulajadi yang wujud di dalam tumbuhan anggur terutamanya jenis muskat dan anggur kulit merah serta Knotweed Jepun.   VIVIX SHAKLEE

Kajian saintifik menunjukkan resveratrol sangat memainkan peranan dalam memanjangkan usia kerana ia dapat melawan penuaan pada tahap sel. sila ke link ini untuk INFO mengenai manfaat vivix  VIVIX SHAKLEE

Q : SIAPA YANG MEMERLUKAN VIVIX SHAKLEE?
  • Penghidap kanser
  • Diabetes/kencing manis
  • Masalah Buah Pinggang
  • Strok,darah tinggi & pesakit jantung
  • Bell palsy
  • Slip Disc
  • Gout
  • Perokok tegar (yang ingin berhenti merokok)
  • Mereka yang berisiko penyakit kanser akibat keturunan 
  • Anti Penuaan & Awet muda Bertenaga
  • Kesuburan / ikhtiar hamil
  • Kanser Payudara / Tumor
  • Fibroadonema  
  • Mempunyai masalah mata
  • Cyst, fibriod, pcos
  • Bermasalah nyanyuk,
  • Pesakit SLE LUPUS
  • Pesakit Telesemia 
  • Jangkitan Kuman / Masalah Paru-paru
  • Monopouse / endropouse
  • Luka pembedahan / bersalin cesarean
  • Alzheimer
  • Mereka yang ingin tiada penyakit tetapi ingin mencegah atau mengurangkan risiko penyakit
Menurut penelitian Wayne R. Leifert, Ph.D., dan Mahinda Y. Abeywardena, Ph.D., (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation di Adelaide, Australia ) yang diterbitkan lewat November 2008 dalam Jurnal Nutrition Research. 
   VIVIX SHAKLEE


Q : BAGAIMANAKAH VIVIX BERTINDAK MELAWAN PENYAKIT?

Vivix mampu tembusi hingga keperingkat sel DNA.   Vivix Shaklee 

Badan kita, terdiri dari berbillion2 sel yang membina tissue, kemudian membina otot dan organ. Begitu juga dengan darah, terbina dari berbillion sel darah merah, sel darah putih, dan sebagainya. Dikatakan sel dalam badan kita akan diganti lebih 300 billion sehari dan 200 juta setiap minit.  
Vivix Shaklee 


Sel sel yang rosak dan abnormal jika tidak dirawat dan dibaiki akan menyebabkan ia merebak dan menjadi semakin teruk. Inilah yang mengakibatkan penyakit penyakit kronik seperti pelbagai jenis kanser, kerosakan buah pinggang, jantung dan lain lain lagi.  Vivix Shaklee 

Q: BAGAIMANA VIVIX DAN RESVERATROL BERFUNGSIKEPADA DIABETES?
Terdapat 2 cara resveratrol membantu pesakit diabetes/kencing manis:

1. Meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap hormon insulin:   V

IVIX SHAKLEE
Rintangan insulin adalah satu daripada faktor penyumbang utama diabetes/kencing manis. Jika sensitiviti tubuh terhadap insulin dapat ditingkatkan, kita boleh memberhentikan diabetes/kencing manis.

Apabila tubuh kita hilang sensitiviti terhadap insulin, tubuh akan mengeluarkan lebih banyak insulin untuk mengawal aras gula dalam darah. Jadi resveratrol pula mampu meningkatkan sensitiviti tubuh kita terhadap insulin oleh itu mengurangkan amaun insulin yang diperlukan untuk mengawal aras gula dalam darah.   VIVIX SHAKLEE

2. Mengaktifkan enzim yang sangat berkuasa dalam tubuh kita.



Untuk mencegah atau menyembuhkan diabetes/kencing manis, satu enzim iaitu dikenali sebagai enzim SIRT1 mestilah diaktifkan yang mana enzim ini bertanggungjawab terhadap rembesan hormon insulin dan enzim.



Q : WAKTU SESUAI UNTUK AMBIL VIVIX?



Vivix sesuai diambil satu sudu teh setiap hari, sebaik-baiknya selepas makan (seperti sarapan/ makan tengahari). Goncang sebelum diminum. 1 botol Vivix tahan untuk pengambilan sehingga 2 bulan.   VIVIX SHAKLEE



Q : BOLEH KE AMBIL VIVIX LEBIH 1 SUDU TEH SEHARI?



Boleh, namun hidangan yang dicadangkan adalah satu sudu teh setiap hari untuk kesan terbaik.   VIVIX SHAKLEE


Q : ADAKAH LANGKAH BERJAGA-JAGA DENGAN VIVIX?

Tiada sebarang interaksi yang diketahui antara Vivix atau mana-mana bahan-bahan kandungannya dengan sebarang makanan tambahan lain. Sebagai langkah berjaga-jaga, kami mengesyorkan individu yang berada di bawah pengawasan doktor atas sebab perubatan atau penyakit, atau yang mengambil ubat-ubatan preskripsi, terutamanya ubat mencairkan darah membincangkan penggunaan Vivix dengan doktor atau perunding kesihatan profesional.   VIVIX SHAKLEE

Q : PERLU KE SIMPAN VIVIX DALAM PETI SEJUK?


Penyimpanan dalam peti sejuk selepas pembukaan akan membantu untuk mengekalkan kesegaran optimum, warna, dan aktiviti polifenol maksimum dalam produk.   VIVIX SHAKLEE




BELI 2 BOTOL VIVIX SHAKLEE:  
  • PERCUMA KEAHLIAN SHAKLEE BERNILAI RM70.00
  • PERCUMA POS KE SELURUH MALAYSIA
  • DAPAT SEMULA BONUS TUNAI DARIPADA SHAKLEE BERNILAI RM34( untuk 2 botol) & RM241 belian 6 botol, percuma 1)
  • PENJIMATAN HAMPIR RM300.00 & RM600 KESELURUHAN

TAWARAN KEAHLIAN SHAKLEE :

Keahlian Shaklee percuma* BERNILAI RM70 (untuk pembelian minima 200uv keatas sahaja)
* POS PERCUMA KE SELURUH MALAYSIA (melalui Shaklee) 
* Bonus TUNAI ahli
* PENJIMATAN AHLI sehingga RM300.00 untuk belian 2 botol

Bimbingan dan tunjuk ajar (panduan pemakanan dan panduan menjana pendapatan  melalui Shaklee)