Follow Us @shaklee.by.fizamahmod

Wednesday, May 17

Pengalaman Mengandungkan Mika


Masa mengandungkan Mikhail dulu tahun 2013
Fiza dulu lasak sgt sebab kami ni meniaga sendiri time tu

Kami buka kedai niaga NASI LEMAK DAUN PISANG + AYAM GORENG REMPAH
kami buat CATERING dan kami juga buat SATAY CATERING
(Ceh ceh ..promote  nampak)

Itu dululah, skang xdan dah nk buat kan

SO dipendekan ceritanya, cek di KKIA ( Klinik kesihatan Ibu dan Anak) cek seperti biasa dan Nurse bagi Ubat yg free tu. Memandangkan budget kami agak kelaut sikit time tu , kita makan je lah. dah KKIA bagi mestilah ok kan. Takkan nak bagi menda yg memudaratkan. betul tak??

Nasib baik lah fiza xda sebarang masalah semasa mengandung, walau morning sickness. memang takde alhamdulillah. Tapi pernah sekali tu HB rendah, patut badan lemah je kan.

Dah kelam kabut kita dok nak cari ape lah nak naikkan HB ni. Last2 fiza makan pati delima tu. Ahamdulillah terus naik, xda masalah. Fiza xda makan makanan yg specific macm ubat ke ape. makan mcm biasa dan ubat KK,

Masa dah masuk trimester ke 3 tu. Kaki cpat CRAMP.. sakit wooo
kaki dah besau gajah masa bulan ke 9

Tapi kami masih lagi niaga
abi xkasi tinggal umah, so penat2 pun kena ikot juga

Fiza ni boleh dikata kan lasak sebb kena cucuk satay lah. kekadang 1000 cucuk sehari tau.. naik kebas kaki cek ni. tapi nk  buat cmne sbb itulah punca rzeki kami time tu. Tapi  hebat kan 1000 sehari tu. haha (puji diri sendiri). Sampailah kena turun utk bakor satay plak kat tempat customer

Pengalaman susah dulu mmgxdapat dilupakan
dengan perut memboyot kami tolak troli
angkut khemah nk bukak kedai kat ampang view (Bukit Ampang-try dalam seminggu je time ni)
dan macam2 lah.


Nanti fiza share cmne nk bersalinkan mika plak dan ape set pantang fiza makan eh