Follow Us @shaklee.by.fizamahmod

Thursday, June 1

HIMPUNAN TESTIMONI PESAKIT KANSER DAN SHAKLEE VIVIX

erasan tak sejak kebelakangan ni penyakit kanser dah menjadi pembunuh senyap yang semakin menjadi-jadi di Malaysia.

Tak kira usia, jantina dan golongan peratusan yang mati akibat kanser telah meningkat dari tahun ke tahun.

Yang paling menyedihkan pesakit yang disahkan kanser ni langsung tiada tanda-tanda yang menunjukkan mereka mengalami kanser. Sedar-sedar doktor sahkan mengalami kanser tahap 4. 

Allahuakhbar!! Bagaimana perasaan mereka dan family bila diberitahu insan yang tersayang mengalami kanser tahap 4.. 

Jadi, salah satu alternatif adalah dengan pengambilan Vivix secara konsisten dan istiqamah. 

Kenapa Vivix Shaklee?

Ini kerana ramuan didalam Vivix ni mengandungi kaya dengan Resveratrol yang dapat menghalang sel kanser dari merebak dan menggalakkan  proses membunuh sel -sel yang tidak normal dalam tubuh badan kita.

Satu kajian yang telah diterbitkan di "Jounal of Agricultural and Food Chemistry" telah menemui anggur muscadine yang kaya dengan ellagic acid. Menurut American Institute For Cancer, allegic acid boleh merencatkan perkembangan sel kanser.

Salah satu ramuan didalam Vivix adalah anggur muscadine. Sebab itu Vivix adalah salah satu suplemen yang boleh kita ikhtiarkan untuk kanser,disamping doa, doa dan terus berdoa dan bertawakal pada Allah swt.


Disini saya kongsikan beberapa testimoni pesakit kanser yang mengamalkan Vivix untuk masalah kanser yang dihadapi.


KISAH PERTAMA : DOKTOR SAHKAN BEBAS KANSER OVARI

"Gembira sampai menangis tadi bila cucu Shakleeku Whatapps bagitahu ada berita gembira.Doktor sahkan Cancer Ovari yang dihadapinya dah clear.
Alhamdulillah!Allahuakhbar!. Ku debar-debar je setiap kali dia order stok. 

Hatiku tak putus doa bila dia cakap nak pergi hospital. Sangat konsisten makan suplemen dan sabar menghadapi ujian."



KISAH KEDUA : KANSER BREAST LUMP MENGECIL DARI 50 SEN KEPADA 5 SEN.

My regular customer Vivix ni, dia ada breast lump suspected breast cancer.

Dia refuse treatment di hospital.. Dia try Vivix 3bulan dah..

Almost 2bulan amalkan Vivix, breast lump dia bersaiz sebesar duit syiling 50 sen lama,mengecil kepada saiz duit syiling 5sen.

Alhamdulillah blood test semua cantik."



KISAH KETIGA : BEBAS KANSER PAYUDARA

"MakSu Misah ada kanser payudara kedua-dua belah kiri dan kanan. Selepas dia minum Vivix habis sebotol dan dia pergi check. Sebelah dah hilang. Tinggal sebelah je lagi masih ada tapi tak teruk dah.

Doktor tanya dia makan apa? Dia bagitahu kat doktor yang dia minum Vivix Shaklee dan doktor suruh dia teruskan minum Vivix Shaklee.

Doktor pun cakap Vivix bagus. Sebab tu misah teruha sangat dengan Vivix ni." 



KISAH KEEMPATBEBAS BREAST CANCER STAGE 4

"Downline saya haritu ada cancer breast stage 4. Dia muda lagi. Masa kena belum pun umur 30 tahun. Saya advice makan Vivix masa dia chemo. 

Tapi pegawai yang in charge chemo advice better jangan makan masa chemo. So dia stop dan ambil set basic je. Lepas chemo dia makan Vivix semula.

Sekarang dah free daripada breast cancer. Alhamdulillah.. Lepas abis cycle chemo baru dia makan Vivix semula".



KISAH KELIMABEBAS KANSER PERUT

"Mak saya kena kanser dah tahap 4 dan alhamdulillah lepas kimo dah hilang kanser tu, cuma kena selalu pergi check up.

Mak memang makan vivix masa mula-mula dapat tahu tentang kanser... Sampai sekarang mak tak pernah berhenti ambil Vivix. Kalau terlupa nak makan mak memang tak der tenaga.
Rasanya sebab makan Vivixlah sel kanser tu dah tak naik. Doktor ada bagitahu risiko kanser ni, selnya boleh merebak semula selepas kimo dijalankan. 
Tapi alhamdulillah dah dekat 2 tahun sel kanser tidak merebak."



KISAH KE ENAM : BEBAS KANSER PARU-PARU

Bekas pengacara NTV 7 Mr. Law Chu Hian.
Beliau bertarung dengan kanser paru-paru 10 tahun yang lepas dan hampir putus asa untuk sembuh. Beliau juga menjalani sesi kimoterapi untuk mengelak sel kanser tersebut merebak sehingga gugur semua rambutnya.

Pada masa yang sama, selepas selesai sesi kimo,beliau mengamalkan suplemen Shaklee -Vivix selama 10 tahun dan sekarang beliau dah bebas daripada kanser dan kimo yang menyakitkan. Kini umur beliau sudah 50 tahun dan wajah beliau lebih muda daripada umur beliau. 



KISAH KE TUJUH : PROSES KIMOTERAPI BERKURANG DARI 12 KALI KE 6KALI

Setiap kali mak Kak Shikin jumpa doktor, mak Mak Shikin akan melakukan proses kimoterapi sebanyak 12kali.
Si anak berikhtiar dengan Vivix untuk mak tercinta untuk mengurangkan rasa sakit selepas kimo.

Bila perjumpaan seterusnya dengan doktor, doktor beritahu hanya 6kali je proses kimo dijalankan. Si anak memang terkejut srbab proses kimo telah dikurangkan..alhamdulillah berkat pengambilan secara konsisten hasil kimo telah berkurang.


SHAKLEE DISTRIBUTOR
Fiza Mahmod
www.wassap.my/60133461846
Pengedar Shaklee KL & Selangor