Follow Us @shaklee.by.fizamahmod

Wednesday, May 17

Pengalaman Mengandungkan Mika

12:00 AM 0 Comments

Masa mengandungkan Mikhail dulu tahun 2013
Fiza dulu lasak sgt sebab kami ni meniaga sendiri time tu

Kami buka kedai niaga NASI LEMAK DAUN PISANG + AYAM GORENG REMPAH
kami buat CATERING dan kami juga buat SATAY CATERING
(Ceh ceh ..promote  nampak)

Itu dululah, skang xdan dah nk buat kan

SO dipendekan ceritanya, cek di KKIA ( Klinik kesihatan Ibu dan Anak) cek seperti biasa dan Nurse bagi Ubat yg free tu. Memandangkan budget kami agak kelaut sikit time tu , kita makan je lah. dah KKIA bagi mestilah ok kan. Takkan nak bagi menda yg memudaratkan. betul tak??

Nasib baik lah fiza xda sebarang masalah semasa mengandung, walau morning sickness. memang takde alhamdulillah. Tapi pernah sekali tu HB rendah, patut badan lemah je kan.

Dah kelam kabut kita dok nak cari ape lah nak naikkan HB ni. Last2 fiza makan pati delima tu. Ahamdulillah terus naik, xda masalah. Fiza xda makan makanan yg specific macm ubat ke ape. makan mcm biasa dan ubat KK,

Masa dah masuk trimester ke 3 tu. Kaki cpat CRAMP.. sakit wooo
kaki dah besau gajah masa bulan ke 9

Tapi kami masih lagi niaga
abi xkasi tinggal umah, so penat2 pun kena ikot juga

Fiza ni boleh dikata kan lasak sebb kena cucuk satay lah. kekadang 1000 cucuk sehari tau.. naik kebas kaki cek ni. tapi nk  buat cmne sbb itulah punca rzeki kami time tu. Tapi  hebat kan 1000 sehari tu. haha (puji diri sendiri). Sampailah kena turun utk bakor satay plak kat tempat customer

Pengalaman susah dulu mmgxdapat dilupakan
dengan perut memboyot kami tolak troli
angkut khemah nk bukak kedai kat ampang view (Bukit Ampang-try dalam seminggu je time ni)
dan macam2 lah.


Nanti fiza share cmne nk bersalinkan mika plak dan ape set pantang fiza makan eh





Monday, May 15

HAPPY MOTHERS DAY MAMA FIZA !!!!

5:03 PM 0 Comments
Alhamdullillah..

Semalam HARI IBU.. walau pun setiap hari adalah HARI IBU.
So saja mama nak PAU abi hadiah. Dia bukan jenis romantik soo.. dia kate

 " Amikla duit dalam bank tu, U beli ape u nak"
 "So not romantik la abi ni" kate mama.huhu

well, xkisah la dapat GREEN LITE kan. SO dalam HATI ni memang nak sangat satu barang tu dari SHAKLEE. Cer teka pedia???

Haa.. Benda paling MAHAL dan PALING BERKESAN antara semua produk. Insya allah sebab diperakui sendiri oleh RAMAI DOKTOR dan SAINTIS.

Tapi MAHAL tu sebenarnya SANGAT MURAH dibandingkan KESAN KECANTIKAN & KESIHATAN kita kaum WANITA dan MAMA/ UMI, IBU MAK dan semua lah



Fiza panggil ni TONIK AJAIB
Orang kate "Elak lebih baikdari mengubati"

Korang taukan setiap manusia ni ada SEL SEL KANSER , cume bezanya Aktif atau Tak Aktif sahaja
Takkan dah dapat penyakit baru sibuk nak cari ubat kan..

Oh ya , TONIK AJAIB ni makan sehari satu sudu sahaja tau. Tahan 2 bulan utk satu botol tu. jimat kan!!!

OK nak share ape kebaikan nye plak


Keistimewaan Vivix Shaklee

Memperbaiki DNA.
Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

Memperbaiki tenaga sel.
Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi.
Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.


Kebaikan Vivix Shaklee

  • Menggalakan penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan
  • Membantu mengelakan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
  • Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis
  • Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
  • Mengurangkan insiden penyakit nyanyuk - merawat azhameir
  • Membantu merawat penyakit parkinson
  • Membantu memulihkan penyakit strok - angin ahmar
  • Meningkatkan kesihatan imum badan
  • Menggalakan kesihatan keseluruhan
Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.




Untuk testimoni boleh klik link ni
https://tinyurl.com/l3q9tw7



Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:
Fiza Mahmod
♥ sms/whatsApp:  013 346 1846 ( www.wasap.my/60133461846 )
♥ Fb: https://www.facebook.com/Diary-Mama-Fiza-427301404302173/


Tuesday, May 2

ESP Shaklee untuk Menyusu

7:11 AM 0 Comments
Assalamualikum semua..

Best kan kalu dapat DIET tapi masih menyusu badan.
Boleh KURUS kan.. TAPI..

Kenapa lah SELALU LAPAR?
Rasa nak makan je kan.
Badan pun dah bertambah mcm Tong Drum rasenya kan.
korang bukan keseorangan tau

Fiza pun macam ni juga.
Tapi minum ESP ni mmg PERGH....
Dah la sodap .. Konyang pla RASO

Tapi Fiza tambah Choclate baru terangkat tau
BUat minum SUAM atau Shake sejuk ke.

Tapi ape kebaikan ESP ni eh.


Ini hanya antaranya tau. 
Kelebihan sangat banyak

Pengalaman Minum ESP ni, masa Mengandung kan si Aisya Medina
Skang ni Adik Aisya kulit dia sangatla gebu dan TIDAK ALERGIK tau

Walau dia jadi GEBU PUTIH , kena gigit nyamok xkan ada parut. 
tak macam abang mika ni.
Habis berparut kaki , sampai dah buruk je kaki

Tapi Aisya, alhamdulillah, kulit cantik je, kena gigit nyamuk pun kejap je hilang

Ni budak montel aisya, Hasil makan shaklee je masa mengandung.
Kulit cantik je.. 

saya share saya makan ye.