Follow Us @shaklee.by.fizamahmod

Friday, April 17

8 tip mudahnya bersalin


Hai Mama dan Bakal Mama

Masa fiza mengandungkan Mikhail memang dok mencari cari lah cara nak mudah bersalin. Takutnya nak bertarung nyawa tue kan.

Tak kira kompikasi lain lagi. Allahu
Moga Allah memudah kan kita untuk bersalin nanti kan

Ini 9 tips yang Fiza dapat kumpulkan

1. Minta Maaf Terutama kepada Suami
Setiap kali sebelum tidur, salam dan cium tangan suami mintak maaf atas kesalahan yang kita sedar atau tidak. 

Almaklum lah ibu hamil ni emosi terlebih, ada je yang tak kena pada pandangannya.Termarah atau terguriskan hati tanpa sedar ke kan. Takut terdetik hati suami perasaan marah atau geram.


2. Minta Maaf kepada Ibu Bapa dan oraang Terdekat
Selalulah bertanya khabar dan minta maaf kepada mereka selalu. Kekadang kepada mereka kita mungkin ada termarah atau terbuat mereka terasa hati kan.

Doa dan restu mereka sangat penting tau bukan sahaja untuk memudahkan bersalin je tapi dalam kehidupan harian kita. Berkat..Insya allah

3. Amalkan Membaca Al-Quran
Tak semestinya baca surah yusuf atau maryam semata mata. Tapi orang kate jika baca Surah Maryam akan memudah kan bersalin dan anak jadi COMEL. Insya allah

Tapi yang paling penting adalah anak kita sentiasa sihat kan.
Tak dapat baca selalu, rajin rajinkan pasang dalam telephone supaya anak dalam perut pun tenang dengan alunan suci Al-Quran

4. Amalkan Zikir Nabi Yunus semasa baginda di dalam Perut ikan Paus
Bacalah zikir ni sentiasa dari mula terasa kontraksi (contraction)
Dalam bilik bersalin pun memang dia dah siap tampal kat dinding tau. Insya allah banyak membantu

5. anyakkan Bergerak
Ibu hamil memang kena berehat tapi tidaklahh terbaring selalu tau. Tak berapa bagus tu
Kena berjalan selalu walau pun sekejap. 

Tapi bila dah dekat due tu berjalan la selalu. perlahan lahan pun tak pa. 
Kalu omputeh diaorang menri terus dalam bilik bersalin tu. 
Kang ko menari , mengucap pulak misi tu kan. hihi

6. Senaman Ibu Hamil
Selain berjalan tu boleh buat senaman antara nya yang guna bola besar tu dan Perineum Massage yang dapat kurangkan koyakkan semasa bersalin
(Hospital Ampang ada  buat kelas ni percuma je tapi sangat limited, sebab dia buat Satu hari dihujung bulan, boleh cepat-cepat booking yer. Free je mummy)

7. Pastikan anda makan
Pabila dah start sakit contraction atau tanda kelahiran dah mai. Jangan lupa makan dan mimum walu sedikit untuk beri tenaga nanti.

Kalu tak , cmana ada tenaga nak teran. Kalu dok dalam labour room tu kejap je takpe. Kalu lama camana

Macam fiza sendiri memang fiza telan ESP Shaklee je sebab dah tak lalu nak makan benda lain. ESP ni dah cukup nak bagi tenaga  lebih lama pada kita. My own experience


8. Sokongan dari pasangan
Jika suami boleh  masuk sekali, suh dia urut urut dan bagi kata semangat . Lebih baik jika dia dok baca sekali zikir dengan kita.



Ini antara tips yang boleh kita  buat
Ada kawan saya bersalin di PRIVTE HOSPITAL tapi memnag buat dia fobia. Layana dia dan dia kena Forcep. Memang banyak giler kena jahit

Bagi fiza bersalin ni ikut rezeki masing-masing. Ada yang dapat mudah sangat melahirkan anak, ada juga yang sukar. Yang paling penting, jaga kesihatan kita selepas melahirkan tu.

 Urat-urat dah putus, darah pon  banyak yang hilang. Dengan luka dan jahitan lagi. Dengan nak jaga baby dan juga jaga diri.

 Ibu-ibu kena kuat tau!

Untuk kesejahteraan ibu dan anak juga. Fiza pilih Set Berpantang Shaklee .
Memang berkesan untuk tenaga, Untuk kurus, untuk cantik dan untuk Meriahkan susu badan

Ibu-ibu pula bagaimana?






JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
πŸ’‹ Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
πŸ’‹ Semulajadi
πŸ’‹ Berkesan
πŸ’‹ Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
πŸ’‹ Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

MENGAPA SAYA?
Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.


NAK BELI SET SHAKLEE
Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
πŸ’‹ Belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
πŸ’‹ Belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1256106)
Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6013 346 1846 (Fiza Mahmod) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya





Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? 
Klik imej dibawah.




Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain?
Jom sertai team business kami,  yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Fiza
Hubungi Fiza untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Fiza Mahmod 
SMS/WhatsApp : +60133461846
Personal FB : Puan Fiza

Instagram: @cantiksihatfiza