Follow Us @shaklee.by.fizamahmod

Saturday, November 22

Kebaikan set Shaklee utk Penyusuan dan Berpantang part 1

1:06 PM 0 Comments
Salam semua.

Ramai yg dok tanya apa  kebaikan setiap produk dalam set shaklee. Tak kisahlah set apa pun..set kurus ke,set menyusu ke, set pantang ke..

kat cni saya dok cite dulu set lengkap menyusu dan berpantang.

Mengandungi
1. Ostematrix
2. Alfalfa
3. ESP

4. Vitamin C
5. Vita Lea
6. B Complex
7. Zink


1. Ostematrix

Satu biji ostematrik bersamaan segelas susu dan 80 biji badam.
Dengan mengamalkan ostematrik ini tiada lagi masalah sembelit,kekejangan otot,simpul biawak dan segala mcm yang berkaitan dengan otot. Insyaallah, kerana ostematrik ini membekalkan bukan hanya kalsium juga vitamin D yang amat diperlukan oleh tubuh kita bagi membina tulang temulang



Khasiat yang di perolehi jika mengamalkan ostematrik secara konsisten:
  • tekanan darah berada di tahap normal.
  • melancarkan saraf.
  • memberi mood yang baik.
  • gigi dan tulang menjadi kuat.


Kesan jika kekurangan kalsium:

  • kaki dan tangan selalu rasa kebas.
  • sering sakit pinggang.
  • selalu murung.
  • selalu rasa nak marah.
  • rasa kejang.
Sebab itulah ibu menyusu dan ibu hamil di galakkan mengambil ostematrik ini. Anda percaya tak ostematrik ini juga membantu memperbanyakkan susu ibu yang menyusu? hmmm bagi ibu yang menyusu seperti sy sendiri memang ia amat membantu kerana itu ostematrik ini ada di dalam set penyusuan,set kehamilan dan set berpantang.

Bila badan segar,tiada masalah kemurungan ia amat membantu oksitosin dirembeskan dengan baik sekali sebab itu oste ialah antara vitamin yang dimasukkan ke dalam set 3M....untuk pengetahuan anda! dalam alfalfa juga turut ada kalsium tetapi dalam jumlah yang sedikit.



2. Alfalfa



Khasiat daun alfalfa, selain membanyakkan susu ibu:

1) Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.2)Galactagouge - Bagus diambil oleh ibu-ibu yang menyusukan anak kerana ia merangsang penghasilan susu ibu (milk booster).
3) Membantu perkumuhan menjadi lebih lawas.
4) Membantu membuang angin dalam badan.

5) Termasuk dalam kategori fiber yang mengenyangkan.
6)Melegakan sakit sendi dan belakang
7)
Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
8)Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint
9)Memberi kelegaan semasa haid
10)Merawat arthitis
11)Bagus untuk asma, resdung, elergi, gegata dan ekzema
12)Mencuci usus bagi membuang toksik
13)Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan dalam buah pinggang14)Meneutralkan asid dalam badan
15)Merawat masalah keputihan pada wanita
16)Membesar dan menegangkan payudara17)Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
18)Memulihkan urat selepas bersalin
19)Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
20)Meningkatkan stamina seorang suami
21)Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit tau!!
22)Dan banyak lagi untuk disenaraikan


Untuk ibu yang menyusukan bayi pula, alfalfa merupakan supplement penting utk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat. Turut membantu dalam memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim.Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. Ada yang hanya mengambil 2 biji sehari telah mempercepatkan proses penghasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6 biji sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat. Ianya bergantung kepada keperluan badan si ibu.

AMARAN : Alfalfa TIDAK BOLEH diambil oleh pesakit SLE





3.ESP

  1. Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri.
  2. Memekatkan susu ibu
  3. Sebagai milk booster
  4. Bantu hilangkan parut jerawat di muka.
  5. Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih.
  6. Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur.
  7. Memberi rasa kenyang yang lama sekaligus membantu dalam pengurusan berat badan.
  8. Menyokong kesihatan imunisasi badan.
  9. Mengawal paras kolesterol.
  10. Menyokong kesihatan jantung dan prostat.
  11. Membantu penyerapan vitamin lain dengan lebih baik.
Kesimpulannya…
ESP membantu membentuk sel-sel badan kita yang sihat. Sel yang sihat akan dapat menyerap nutrien dari vitamin lain yang kita makan dengan lebih baik. Sekiranya sel kita tidak sihat, vitamin akan mengambil masa lebih lama utk diserap dengan efektif ke dalam badan. Jadi lambatlah sikit baru nampak kesannya.
Sebaiknya ambil ESP sebagai basic vitamin anda. Kenapa perlu pilih ESP Shaklee? Sebab ESP dijamin bersih & selamat kerana ia non GMO – diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) untuk mengekalkan kualitinya.
Bonusnya kulit gebu, cantik berseri & lebih anjal daripada biasa!


Ini secara  ringkasnya pasal 3 top set asas untuk pemyusuan..lagi 4 produk tu next post ok..
dan yang pasti ianya mmg berkesan, berkesn sangat untuk saya yang pastinya


Fiza Mahmod
010 295 2129


Wednesday, November 19

Menjemput rezeki

10:52 AM 0 Comments

Salam.semua..

Harini nak cerita berkenaan rezeki pulak.. Sebagai peniaga penting untuk cr sales kan.. Dgn persaigan lagi..

Ini kisah saya sendiri

Saya membuat marketing di fb dan juga chanel lain. Tapi bukan rezki saya, walau bnyk mane tapi tiada yg call. Agak fedup jugak..

Kawan saya da bagi saya list amalan pagi. Saya cuba buat dalam bebetapa hari saje. Alhamdulillah, hasilnya sgt menakjubkan..

Saya terlepas dari kemalangab maut yg jaraknya hanya bebrapa saat saja.

Ramai call untuk tempahan katering dan juga satay dalam masa yang sama. Semuanya dr iklan saya yg sudah LAMA.

Hati saya dan jiwa tenang. Insya allah.

Selain dari amalan ini, saya masih perbaiki solat 5waktu, dan juga dhuha..

Hanya dialah maha pemberi rezki..yakinlah.. Rezki dtg dalam pelbagai bentuk..

Rakan saya juga ada bgtau, jika amalan kita buat selama 21 hari, insya allah akan jadi satu habit.. Jom kita cuba..

Susu Almond dan kurma

10:27 AM 0 Comments
Haa..

Susu badam almond ni pe benda ek..bukan susu lembu campur almond tapi susu dr almond tu sendiri dicampur kurma dgn manisan asli.hehe.

Bagus ke susu ni..
Sangat bagus, bole h search kt pak google ye.. Lagi bagus diminum ibu mengandung sebb banyak khasiat. MAKANAN SUNNAH. Lagi bagus dari SUSU LEMBUUU

Cara nak buat sangat lah mudah..rendam, blend, tapis dan siap diminum. Rase lg sedap dr susu lembu tau. Hehe

Saya jual susu badam terutama untuk. Ibu mengandung dan kanak kanak. Sangat baik untuk minda..sbb itu dia jd sebahagian makanan sunnah

Harga susu badam
500ml RM10/ sebotol

Setiap susu badam ada campuran kurma sbg pemanis semulajadi dan tanpa pengawet ye..


Monday, November 10

My 2nd Wedding Anniverarry!!!

9:19 PM 2 Comments
Alhamdulillah..

Xsangka dah genap 2 tahun kawin..kejap je rasenya.. rase baru semalam jee kawin..hehe.Mase majlis memang simple dan buat sebelah perempuan je..


Comel tak saya..hehehe..

Dalam sekejap tu banyak jugak  rintangan nya. 2-3 tahun pertama tu kekadang  boleh jadi perang dunia jugak.. Sbb tu agaknya ramai jugak yg cerai berai..huhu.harapnya dijauhkanlah ye..

Harapnya rakan rakan yang baa blog ni doakan kebahagian kami ye.
Assalam..

Saturday, November 8

Anakku ramaai peminat

7:08 PM 0 Comments
My son baru je nak 10 bulan..dah ramai betul peminatnya..hahaha..
peminat terdiri dari kanak kanak sehingga ke makcik makcik yang sukakn budak GEBU KEBOBOT!!!!

Asal pegang je GERAM, hehehe. kita sebagai mak ni BANGGA JUGAK lah..hehe. BUT safety diutamakan ye..risau mak dengan kes culik skang ni. Jgn bagi orang pegang anak kita sesuka hati ye..

MIkhail 1month . nak g cek doc.
1 bulan = 4kg

Tapi nasib baik mikhail xmau orang lain dukung gan orang lain. tapi mama lah yg jai mangsanya..hehehe

Oh ya, coming soon akan dapat baby lagi. but not mine lah.my sisteer in law. ue on 30th november ni. ia ah cop siap siap dah nak SHAKLEE untuk pantang dan Breseeding ni. Alhamdulillah..

Nak tengok tak my sister in laww yg cute miut ni..kecik sangat orangnya.tapi baby besau. harapnya semua akan ok..doakanlah ye.




SO sesiapa nak order SHAKLEE boleh hubungi saya ye

SET PANTANG
SET MENYUSU
SET KURUS

Fiza 010 295 2129

Friday, November 7

My sunshine Asyraff Mikhail

1:54 PM 0 Comments

Asraff mikhail bin Mohammad Fadzil Faliq

Nama anak saya..nama ayah lagi panjang dari anak..

Sudah 10 bulan lahir ke dunia utk menyerikan lagi rumah tangga kami..alhamdulillah..

Lahir dengan berat 3.4 kg, induce normal birth.berteman dgn en esben di hospital ampang pada 4.1.2014

Amboi bukan main kenalkan si anak ye. Hehe.. Rase cam nak tamvah baby lagi plak..tapi tggu si mika besau cikit lah.

Dari hari pertama lagi saya dah amik set pantang shaklee.xmakan ubat jamu lain..lgpun mika kena kuning cikit tapi still boleh makan si shaklee ni.hgehe

Alhamdulillah, dengab set pantang juga anak den membesau dengab sihat, bobot dan gebu..hehe..

Sebulan sekilo sekilo dia naik.. Susu badan semestinya pekat dan banyak sampai memancut mancut ko..boleh bayangkan tak?? Hehe. Baju sentiasa basah jo.

Tapi kena tau juga supply n demand utk susu badan jadi banyak ye..bukan nya shaklee ni ubat ajaib tetiba banyak susu.

Den ni penah dalam 2 minggu xmkn shaklee, susu memang nasih banyak sampai la skabg tapi dia jadi cair..babycepat lapar jadinya..

Sapa nak balaja psl penyusuan ibu boleh rogerr roger mama ye. Susu ibu yg terbaik..cubalah sebaiknya.

Thursday, November 6

Salam Perkenalan

2:08 PM 0 Comments
Assalamualaikum..

Bukan kali pertama berbloging but blog lame tak berapa aktiff dan saya terlupa plak passwwordnya.hehe

anyway, blog ini saya akan share pada saat saya dah baby an perjalanan hidup saya dengan baby and husband.

I also will share tips penyusuan dan hamil.

so follow me ye...