Follow Us @shaklee.by.fizamahmod

Sunday, July 15

Pakai Baru 3 hari Nampak kesan Positif

1:03 AM 0 Comments
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Alhamdulillh fiza baru dpt cube Cleanser & Toner Youth Shaklee








Dua ni yg paling basic uols wajib beli dulu sebelum amik set yang lain tau

Kalu tidak, silap silap muka akan naik jerawat lagi teruk tau. So dptlan nasihat dr sid yg bertauliah tau.

Jika makcik hakak abang ade masalah JERAWAT, JERAGAT, KUSAM , KERING & BERMINYAK

Youth Skincare dr shaklee dpt membantu. 
Mcm pelik eh cmne 1 jenis boleh rawat semua jenis kulit eh

Sebab youth shaklee ni bezanya dgn produk lain
🌸 Telah dibuat kajian selama 8 tahun utk semua jenis kulit dan kandungan youth komplek dlm skincare akan mengawal, serta baik pulih masalah kulit secara semulajadi

🌸 Bahan bebas dari 1500 bahan kimia yg terdpt dalam kebanyakkan skincare dipasaran dunia

🌸 Bahan terdiri dari tumbuh-tumbuhan sahaja, tiada langsung unsur haiwan didlm skincare ni

🌸 Paling rare, kandungan Youth Komplex dalam skincare shaklee telah dipaternkn yer, so takkan dpt ditiru oleh mane mane skincare di dunia ni. 

🌸 Malah sekarang ramai pesaing shaklee cuba untuk membina dan mengkaji produk youth skang ni

Baru je dgr berita Johnson &Johnson kena bayar saman sebab jadi punca 22 wanita kena kanser. Gila kau

Produk kat drugstore pun skang dah xleh percaya tau. Bahaya sungguh

Fiza share testimoni yg ade ok












Kalu ada budget amik la FULLSET, tapi jika lurang leh cuba TRIAL SET, kalu kurang juga amik 2 barang ni hah

Insya allah dlm masa 3 hari dah nampak kesan positif tau. 

Klik je link ni fiza akan xplain nnt ok
Klik je link ni 👇🏻👇🏻👇🏻
https://api.whatsapp.com/send?phone=60133461846


Monday, April 9

Urut terseliuh dan Bersalin

2:31 AM 0 Comments
Fiza da sorang tukang urut yang sangat bagus
Asalnya memang dapat melalui blog juga untuk urutkan aisya haritu

Aisya pernah jatuh tersliuh masa main gelongsor kat taman permainan. Time tu aisya baru umur setahun 5 bulan. Agak teruk juga terseliuhnya sampai tak boleh jalan dan dia nangis je. Kesian

So cari contact untuk urut, dapat acik ni fiza panggil Cici dok kat pandan indah. Tak jauh dari ampang point tu 

Alhamdulillah, acik tu urut memang bagus, menangis dia sambil urut aisya sebab kesian budak kecik kena urut nangis2. Nasib kami dtg awal, tak masuk angin lagi

Lepas urut aisya tak berjalan dalam 2 hari maybe sebb bengkak pada otot tapi urat semua da betulkan. Lepas hari ke3 datang lagi urut walau tak perlu. 

Lepas tu aisya dah boleh jalan, walau berjengkit-jengkit sikit. Dalam masa 1 minggu lebih baru aisya boleh berlari

Lepaa dari tu semua family member yang sakit terseliuh atau sakit memang suggest urut situ semuanya serasi. Sebab dia akan urut betul-betul sampai baik tau. Harga pun reasonable sangat

Dia pun buat urut bersalin, sengkak semua lah. 
Boleh contact dia untuk urut ye

Contact
Cici urut : 0169488360

Kalu da masalah pape boleh hubungi dia yer. Insya allah sangat bagus urutnya tu.

Sunday, April 8

ESP: Sumber Protein Shaklee. Betul ke Bagus???

6:16 PM 0 Comments
Bismillah dan Assalamualaikum.


Ramai tertanya -tanya bagus ke makan ESP shaklee ni?
Ada yang kata Soya ni tak bagus , boleh dapat kanser payudara dan lain-lain.


Ini kerana di dalam produk soya ada mengandungi Phytoestrogen yang seakan akan hormon estrogen.


Oleh kerana hormon estrogen boleh merangsang pembentukan sel-sel kanser, maka ramai yang terus beranggapan demikian. Tetapi sejauh manakah kebenarannya?


“Walaupun dalam ujikaji di makmal, phtoestrogens boleh merangsang sel kanser tetapi dalam kajian klinikal ramai saintis gagal membuktikannya. Malah ada kajian klinikal yang mendapati pengamalan produk makanan berasaskan soya boleh merendahkan kebarangkalian mendapat kanser payudara”. – Dr.Zubaidi


Pada tahun 2009 di China, para saintis telah menjalankan kajian berdasarkan data lebih 5000 orang wanita Cina yang telah didiagnosis dengan kanser payudara dalam kajian Shanghai Breast Cancer Survival, mendapati bahawa soya merendahkan risiko untuk mendapat semula kanser payudara yang telah dirawat.- The Journal of the American Medical Association


Satu lagi kajian klinikal telah dijalankan oleh Yayasan Penyelidikan Kesihatan Awam Tokyo, di bawah Kumpulan Penyelidikan Bakteria Asid Laktik dan Kanser Payudara, mendapati pemakanan yang berasakan soya mampu mengurangkan risiko terjadinya kanser payudara di kalangan wanita.


“Ini terbukti kerana komponen di dalam makanan yang berasaskan soya dan LcS mempunyai fungsi yang boleh melindungi daripada kanser payudaradan sekali gus mengatasi masalah kesihatan di kalangan mereka yang mengambilnya”. – Dr. Masakazu Toi, Universiti Kyoto.


Berdasarkan kenyataan di atas yang dipetik dalam beberapa laporan, pemakanan produk berasaskan kacang soya bukanlah sebab dan punca terjadinya kanser.





ESP - Energizing Soy Protein Shaklee

Adalah sumber protein dari Soya Non-GMO
❤ Paling penting untuk nyatakan pentingnya NON-GMO kerana ianya adalah soya yang tidak diubah secara genetik dalam memproses soya shaklee

❤ Tiada perasa tambahan, Tiada pewarna tambahan dan tiada Gula tambahan

❤ Rendah Glisemik Indek 
    💦 minuman yang tidak naikkan paras gula secara cepat, ia akan naik secara slow
    💦 Akan buatkan lambat lapar sebab rendah GI
    💦 Nasi putih, roti gardenia GI , maka kita akan cepat rasa lapar semula

❤ Dijamin Organik 100%

❤ Sangat Rendah lemak, dan mengandungi Lemak baik HDL sahaja.
    💦 Sangat perlu HDL sebb ia transport lemak jahat singkir dari badan
    💦 Kurang HDL boleh sebabkan hormon tidak subur, masalah jantung dan saluran darah tidak sihat


   

COntoh lain makanan GMO adalah seperti Buah tembikai yang ade biji putih tu bermakna ianya GMO sebb guna baja kimia yng telah diubah suai untuk cepatkan pengeluaran buahan


Sayuran dan buahan sekarang ni pun kebayakkan adalah GMO sebab menggunakan bahan baja dan racun sintetik untuk menggalakkan pengeluaran buah dan menepati saiz yang di ingini.


So anda yakin ke semua yang anda makan adalah selamat?


Setiap hidangan ESP hanya 3 sudu sehari sahaja bersamaan 14g protein
Keperluan badan manusia secara purata adalah 46g -56g atau 0.8g setiap KG badan kita



Keperluan protein lain kita akan dapat melalui pemakanan seperti ayam, tempe, ikan dan lain-lain. Tapi keperluan protein adalah berbeza seperti ibu mengandung dan warga tua biasanya memerlukan protein yang lebih


ESP boleh rosakkan buah pinggang ke?

Ramai juga yang tanya soalan ni.
Pertama kena faham apa penyebab masalah kepada penyebab sakit buah pinggang.


Soya terutama esp tidak mendatangkan sebarang mudarat pada buah pinggang melainkan , dia tidak tahu dia mengalami masalah buah pinggang.


Untuk pesakit buah pinggang biasanya doktor sendiri sarankan supaya ambil pemakanan sumber protein dengan kadar rendah sahaja.


Antara Golongan yang memerlukan protein








Testimoni Berjaya !!!







KENAPA PERLU BELI DENGAN FIZA?
Fiza akan consult setiap pelanggan bergantung pada masalah dan keperluan. Dan fiza akan pastikan pelanggan fiza akan dapat hasilnya selepas setiap pembelian. Fiza akan cuba bantu sehingga setiap masalah selesai.


Ingin dapatkan harga PROMO dari Fiza boleh whatsapp cepat ye

Fiza Mahmod 
SMS/WhatsApp  👉 +60133461846
FB Page 👉 Cantik Sihat By Fiza
Personal FB 👉  Puan Fiza
Instagram 👉  @byfizamahmod

Friday, April 6

Chapati & Puri Sodap !!!

12:19 PM 0 Comments
 Semalam ada event di UTC Dato keramat, belim habis meeting fiza dah sabar nak makan chopati yang famous kat utc tu

So first time la fiza makan kat kedai sengsorang sebb tadi keluar pagi, malas nak bawak kereta dan bebudak pun tido lagi kan. Datang td adik hanyar alang-alang dia keluar kerja kan

So order untuk makan dan order untuk tapau juga. Fiza order set Seleping tosei & Roti piri bersama kiah keema. Sedap baq hang. Dah la banyak, roti pun sodap





Nampak tak? 
Daging dia pun banyak, memang puas hati. Set ni harga dia dalam RM6 je

Ni list harga dia





Kedai ni kedai melayu, bukan mamak ke india
Yang uli dan masak tu pun orang melayu kita juga
Tenpat ni pun ada TV3 Jalan-jalan cari makan dayang rekomen tempat ni



Kenyang dah makan , tinggal sikit capati tu.nanti nak amik set roti puri je sebb roti dia sangat la lembut dan sodap.

So kita dah tapau set roti puri dan tosei untuk orang kat rumah plak. 

Balik baik grabcar je. Dekat je tapi malas naik tren, sebb still kena jalan kaki nk sampai umah. Caj rm5 je. Jadilah kan

FiZa malas nak jalan sangat bila ngandung ni. Haha. Gediks je. Nnt kat rumah nk ngemas rumah bagai

So kalu teringin nk makan boleh mai sini oke.

Jerawat banyak ketika Hamil ??? Stressnya

9:00 AM 0 Comments

Ramai juga para ibu yang tetiba ada masalah jerawat naik kan ketika mengandung ni. Fiza masa mengandungkan anak kedua ni tetiba plak naik jerawat penuh satu muka tau

adoilah, stress nya
nak selfie?? memang tak la. Filter teruk la juga. hahaha



Macam-macam fiza cuba untuk cantikkan kulit masa mengandung ni tapi yang peliknya walau banyak jerawat. Hakak sangat suka makeup tau

Tapi jerawat naik dulu baru suka makeup
Orang kata sebab anak pempuan kan, Untuk fiza yes, memang betul-betul tau tengok makeup geram je. Dah la kita jenis yang tak suka bermakeup sangta pun before tu

Tiap hari nk cari makeup, dah beli ko boleh tengok video nk makeup plak
Dah tengok, conteng plak kat muka kan. kalu boleh semua nk beli dengan concealer, eye shadow, blusher dan lain-lain lagi lah

Pelik betul perangai mak mengandung ni kan. Laki fiza layankan je. Dia tak pernah nk  bising pun fiza perangai pelik. faham sangat la tu. hahaha

Ok berbalik pada jerawat tu, since akak memang tak suka bergambar time ni so takdalah gambar nak share.

Jerawat start naik masa 1st trimester,teruk sangat dan penuh muka.
Ada kajian kata ini disebabkan oleh perubahan hormon, maka pengeluaran minyak secara berlebihan dan tersumbat sebabkan punca jerawat

Dan katanya, sesiapa pernah ada sejarah kulit berjerawat masa muda remaja dulu, chances untuk kena jerawat masa mengandung adalah tinggi. And yes fiza dulu memang banyak sangat jerawat masa muda remaja uols (Time tu la , ex bf kita mintak couple-skang dah jadi husband. hihi)

Masalah jerawat fiza hanya sampai 1st trimester sahaja, masuk trimester ke 2 dia dah start slow down naik jerawatnya. trimester ke3 terus dah takda. alhamdulillah


Masa mengandung pun saya amalkan set megandung shaklee, dalam dia bg tenaga dan vitamin untuk badan, dia bagi juga kulit hakak ni cantiks dari dalam.

Daah la sihat bertenaga, Kulit hakak lawa tau sis. Masa mengandung mcm tak mengandung je rasanya. Sebab badan rasa cergas sangat.

Tapi satu benda paling penting, Air jangan la kurang minum. Sangat penting ye untuk keperluan badan kita ni.

So dun wori kalu muka berjerawat ketika hamil eh
Jangan pulak duk cari skincare untuk hilangkan jerawat. Ko tak tahu lagi kandungan yang ada dalam tu. SIlap-silap merkuri plumbum banyak sebb tu senang je hilang jerawat

Lainlah kalu nk cuba set Skincare Youth dari Shaklee ni.
❤ Produk organik dijamin 100%
❤ Kajian selama 8 tahun untuk siapkan produk
❤ Walau organik tapi 100% berkesan dengan cepat
❤ Formula dari Skincare Youth yang "Patern Pending" maksud nya telah didaftarkan hakciptanya dan hanay boleh didapati oleh shaklee shaklee sahaja
❤ 100% yang guna 100% kata berkesan dalam masa 2minggu -30 hari. Dijamin !!!!

Banyak sangat bestnya produk youth ni. Sampai 3 hari launch kat malaysia, habis stok terus. bayangkan lah. Hebat nya penangan dia.

Orang pregnant sangat boleh guna sebb produk ni sangat organik, semua lapisan masyarakat boleh guna yer. Yang bestnya jerawat jenis lubang lubang bulan yang dalam pun nampak kesan. WOW!!!







KENAPA PERLU BELI DENGAN FIZA?
Fiza akan consult setiap pelanggan bergantung pada masalah dan keperluan. Dan fiza akan pastikan pelanggan fiza akan dapat hasilnya selepas setiap pembelian. Fiza akan cuba bantu sehingga setiap masalah selesai.


Ingin dapatkan harga PROMO dari Fiza boleh whatsapp cepat ye

Fiza Mahmod 
SMS/WhatsApp : +60133461846
Personal FB : Puan Fiza
Instagram: @byfizamahmod

Wednesday, April 4

Kencing manis ketika mengandung

9:31 AM 0 Comments

Alhamdulillah, gembira sangat dapat tahu dah mengandung kan
Tapi..
Tetiba nurse cek darah kena plak kencing manis ketika hamil. Sebelum ni tak da pulak kencing manis 

Kenapa tetiba je ada pulak kencing manis kan.

Biasa doctor boleh detect kencing manis kita masa minum air gula tau. Sekarang ni pulak KKIA (Klinik ibu dan Anak) buat Minum gula 2 kali sepanjang kehamilan tau

Kali pertama dalam minggu ke 12 (3 bulan) dan dalam minggu ke 24 (6 bulan). Anggaran lebih kurang la

Dulu masa fiza mengandungkan si abang dah kena 2x amik darah tu. Stress mak tau.


Apa tu kencing manis ketika hamil?

Kencing manis semasa hamil juga dikenali sebagai Diabetes Gestasi. Ia adalah kencing manis (diabetes) yang dihidapi buat kali pertama semasa kehamilan.

Diabetes akan berlaku apabila badan tidak boleh menghasilkan sejenis hormon yang dipanggil insulin dengan secukupnya. Insulin dihasilkan oleh pankreas, dan ia mempunyai dua tugas iaitu:

*     mengawal jumlah gula dalam darah yang digunakan untuk tenaga;
*     membolehkan gula yang tidak diperlukan segera disimpan. 

Semasa kehamilan, badan anda akan menghasilkan lebih insulin untuk memenuhi keperluan bayi anda, terutamanya mulai pertengahan kehamilan dan seterusnya. Jika badan anda tidak boleh menyediakan insulin tambahan ini, anda akan mempunyai terlalu banyak gula dalam darah, lantas mengakibatkan anda menghidap diabetes gestasi.

Diabetes gestasi selalunya akan hilang dengan sendiri selepas bayi anda dilahirkan, berbeza dengan jenis diabetes lain yang merupakan penyakit seumur hidup. 

Proses Minum Air Gula di KKIA

Bila dah masuk 3 bulan nurse akan suruh kita puasa dari 10malam sehingga ke esokan harinya, seboleh nya air masak pun tak boleh minum yer. Takut result nanti tak valid

Esoknya biasa jam 8pagi ko dah kena terpacak depan KKIA untuk serah tangan amik darah yer. Tapi mestilah ramai orang, so sila bersabar ye masa tunggu giiran ni

Bila dah amik darah, kena minum air gula segelas, “Sodap” kalu jenis yang suka manis. Tapi yang tak bestnya tak da perasa papa pun. Rasa manis gula semata .(Kalu swasta biasa bagi perasa oren, sodap la cikit kan). Sila jangan muntah ye, sebab nya nanti kena amik segelas lagi air gula yer

Kemudian kenalah tunggu selama 2 jam pulak untuk amik darah lagi selepas minum air gula tu. Dan masa ni tak boleh makan pape lagi ye. Biasa nurse pun takkan bagi kita balik atau pergi mana-mana kecuali lepak dekat KKIA tu je.

Sebab nya, diorang takut kalu kita pengsan ke, pitam ,  muntah ke. Yelh kita tak makan pape kan dengan mengandung lagi.huhu. Biasa fiza duduk tido dalam keta je sebb cik abang kita da, dia boleh tengokkan kalu tetiba kita pengsan ke kan

 Lepas 2 jam biasa dalam kol 10 bermulanya sesi amik darah kali ke2 pulak (jangan risau, tangan lain pulak). Sapa takut jarum time ni lah macam-macam ragam kak termasuk hakak ni. Huhuhu

Selesai je ko amik darah barulah boleh makan dan melantak. Tunggu pulak result dia minggu seterusnya datang temujanji lagi


Penting ke Minum Gula untuk Kencing manis?

Memang Nampak membebankan tapi bagi fiza, benda ni adalah keperluan untuk elakkan masalah kepada para ibu dan baby. Jangan lah mengeluh yer

Minum Air gula untuk cek samada ibu ada masalah kencing manis atau tidak ketika hamil. Masalah utama jika  kita hidap kencing manis ketika hamil akan berisiko buatkan babby kita jadi Terlalu besar dan akan sukarkan proses kelahiran. Biasanya akan ceasarean akan dilakukan

Selain dari tu juga, Baby akan ada masalah kesihatan seperti gula dalam darah yang rendah (hipoglisemia) dan jaundis. Dan baby cenderung kepada Obesiti dan diabetis jenis 2 di masa akan datang

Semua ni dapat dikawal jika kencing manis ibu dapat dikesan dengan lebih awal dan menerima rawatan sepatutnya selain mengamalkan gaya hidup sihat dan pemakanan yang seimbang


Faktor Kemungkinan penghidap kencing manis ketika hamil

Selain pemeriksaan kencing manis dengan minum air gula, Fakto ini juga mempengaruhi jika: 
  • Indeks jisim badan (BMI) anda lebih daripada 30; 
  • Anda pernah melahirkan bayi yang besar dengan berat sebanyak 4kg atau lebih; 
  • Anda menghidapi diabetes gestasi sebelum ini; 
  • Keluarga anda mempunyai sejarah kencing manis (ibu atau bapa, datuk atau adik-beradik mempunyai kencing manis); 
  • Keturunan anda mempunyai sejarah kencing manis yang tinggi, dan ini lebih ketara jika anda dari keturunan Asia Selatan, Caribbean berkulit gelap atau Timur Tengah. 


Minum air gula memang la ada kencing manis!!!!

Masa fiza tengah tunggu giliran nak amik darah, ramai juga yang bising kata,

“Dah minum air manis, kalu cek mestilah gula tinggi dalam darah”

“Ada ke suh minum air manis time mengandung ni, gila nurse ni”

Tapi sebenarnya kita kena faham ye, pankreas kita memang mengeluarkan insulin mengawal jumlah gula dalam darah yang diperlukan dan ditukar kepada tenaga dan memboleh kan gula yang tidak diperlukan segera disimpan

Sebab tu lepas 2 jam baru dia cek darah,, dalam masa 2jam seatutnya pankras kita dah boleh bertindak balas dengan jumlah gula yang kita makan tu. Memang bacaan gula dalam darah akan naik tapi masih dibawah kadar bahaya

Jika hormone insulin tidak dapat dikeluarkan dengan baik, maka adalah kencing manis tu. So memang kena rawat supaya tidak ken sebarang masalah


Macamana nak elak dari kena Kencing Manis Gestasi?

Anda boleh mengurangkan risiko menghidap diabetes gestasi dengan cara:
  • Mengamalkan diet yang seimbang yang merangkumi karbohidrat daripada bijian penuh, protein tanpa lemak dan lemak yang sihat. 
  • Bersenam bagi membantu mengawal tahap gula dalam darah. Banyak senaman yang selamat dilakukan semasa hamil seperti yoga, Pilates, berenang dan berjalan. 
  • Mengawal peningkatan berat badan. 
  • Berhenti merokok. Merokok membahayakan kesihatan bayi dalam kandungan dan meningkatkan risiko menghidap diabetes gestasi. Ini adalah sebab yang bagus untuk berhenti. 

Boleh ke Diabetis Gestasi Di rawat?

Antara perkara yang boleh membantu untuk mengawal dan mengelak GDM semasa hamil ialah

1) Jaga Nutrisi Pemakanan 

Sebelum ini kita tahu bahawa “Kita adalah apa yang kita makan”. 
Bagi ibu hamil, ia lebih lagi: “Bayi kita makan apa yang kita makan”.

Jadi ambil kira apa yang baik untuk kita dan juga bayi bagi mengelakkan paras glukosa yang tinggi dalam darah secara berlebihan. 

Pengambilan suplemen vitamin untuk ibu hamil dan GDM turut boleh membantu mengatasi masalah ini.

2) Selalu Bersenam 

Senaman atau beraktiviti aktif secara sihat mampu merangsang tubuh untuk memanfaatkan lebih glukos. Lebih baik berbanding aktiviti pasif yang memaksa tubuh bekerja keras menghasilkan insulin untuk mengekalkan paras glukosa normal. 

Kesan sampingan kawalan glukosa ini turut membantu mengawal berat badan berlebihan ketika hamil, tidur atau rehat yang lebih berkualiti dan memperbaiki perubahan mood.

3) Kaedah Perubatan/Suntikan Insulin 


Mungkin setelah penjagaan pemakanan dan amali senaman, kita terpaksa memerlukan lebih kawalan paras glukosa dalam darah. 

Preskripsi insulin atau kaedah perubatan lain mungkin juga boleh membantu. Oleh itu, nasihat dan pantauan daripada doktor adalah amat diperlukan.

4) Mengambil supplemen yang boleh membantu mengawal tahap gula dalam darah

Shaklee mempunyai produk yang dapat mengawal tahap gula dalam darah dan ianya selamat diambil oleh ibu hamil kerana sifatnya yang semulajadi dan tiada dadah atau ubat terlarang.


1) Esp


ESP Shaklee membekalkan protein berkualiti tinggi untuk keperluan kita.
Protein sangat penting untuk pembentukan dan pertumbuhan bayi di dalam kandungan tau! 

ESP mengandungi serbuk protein lengkap dengan asid amino (sejenis protein) yang diperlukan tubuh tetapi tidak dapat dihasilkan oleh badan kita. 

1 hidangan ESP adalah bersamaan dengan
 ❤ 4 kali ganda telur ayam, 
 ❤ 6 kali ganda roti bijirin penuh
 ❤ 2 kali ganda daging 
 ❤12 kali ganda susu yang rendah indeks glisemik Indeks glisemik rendah yang membantu Kawal kadar gula dalam darah 



💋 Rasa kenyang yang berpanjangan 
💋 Mengawal berat badan ibu supaya tidak berlebihan sekaligus mengelak risiko diabetis 

ESP ni buat kita rasa kenyang dan memberi tenaga lebih lama.
Rendah kalori juga. Bila kurang lapar, kuranglah nafsu makan. 

Jadi dapatlah kita yang mengandung ni kawal berat badan semasa mengandung dengan sihat kan? 

Mahu atau tidak, suka atau tidak, bakal-bakal ibu yang menghidap kencing manis mesti menjaga pemakanan ketika hamil bagi mengelakkan berlakunya komplikasi kehamilan yang boleh membahayakan nyawa ibu dan bayi yang dikandung. 

kandungan Glisemik Indeks yang rendah boleh menggantikan karbohidrat dalam diet seharian dan akan memecahkan makanan lebih perlahan dan mengawal peningkatan kadar gula di dalam darah. Protein soya adalah antara karbohidrat yang baik untuk menghidap kencing manis ketika hamil.





2) B Complex 

Vitamin penting untuk bekalan vitamin B yang lengkap beserta asid folik 
💋  Kandungan vitamin B6 membantu mengawal loya dan alahan di awal kehamilan 
 💋 Mengurangkan risiko kecacatan sistem saraf dan tiub neuron bayi di dalam kandungan 
💋  Menggalakkan metabolisme gula dan pembebasan tenaga daripada makanan yang diambil oleh ibu hamil   
.









3) Vitalea 

Zat besi membantu meningkatkan darah kita semasa hamil
Kalau tak cukup boleh kena anemia, Bahaya tu!!!


Menurut sumber:americanpregnancy.org  :
“Pengambilan 27mg zat besi setiap hari diperlukan untuk kehamilan yang sihat.
.
Kita boleh dapatkan zat besi ini dari sumber sayuran hijau & bijiran
.
Atau makan saja vitalea shaklee untuk bekalan zat besi semasa mengandung.
Kandungan zinc dalam vitalea berfungsi menurunkan paras glukosa dalam darah dan bantu pembentukan insulin yang baru. Mengandungi Chromium untuk mengekalkan tahap normal glukosa dalam darah dengan meningkatkan penggunaan insulin oleh badan.


4) Ostematrix 

Keperluan harian kalsium adalah sekitar 1000 miligram semasa mengandung. 
.
Kalsium membantu badan kita mengawal cecair, dan ia membantu membina tulang bayi dan pembentukan gigi.
.
Ostematrix bantu para ibu yang punyai masalah
*     💋 pelawasan (Mudah nak berak, tak sembelit)
*     💋 Simpul menkarung (Cramp kaki ketika hamil)
*     💋 Sakit pinggang dan badan
*     💋 Lesu dan tak bermaya

Kekurangan magnesium semasa hamil adalah salah satu punca terkena kencing manis. Sumber kalsium, magnesium dan vitamin D yang dapat mengaktifkan pankreas untuk mengatasi masalah kencing manis. Magnesium meningkatkan kadar rembesan insulin dan mengurangkan rintangan insulin.



5) Vitamin C 


Memperbaiki kadar toleransi glukosa di dalam darah serta kadar vitamin C yang tinggi dalam salur darah akan merendahkan kadar sorbitol yang merupakan sejenis glukosa berbahaya jika terkumpul banyak

Kebaikan vitamin c untuk ibu & bayi ialah
💋 Menggalakkan penyembuhan luka
💋 Pertumbuhan gigi dan tulang
💋 Dan proses metabolik. 

Pakar mengesyorkan pengambilan vitamin c sebanyak sekurang-kurangnya 85 miligram per hari.




6) Omega Guard

Omega Guard Shaklee mengandungi asid lemak omega 3 yang mempunyai banyak manfaat kepada pesakit kencing manis. 
.
Kajian menunjukkan omega 3 dapat meningkatkan metabolisme karbohidrat dan lemak. 
.
Keadaan ini penting bagi pesakit kencing manis supaya paras gula dan kolesterol mereka berada pada tahap terkawal. 
.
Selain itu, omega dapat mengurangkan risiko pesakit kencing manis mendapat masalah jantung.
.






Testimoni









Result Kencing Manis Fiza 


Bacaan Kencing Manis Cantik : Mengandung Mikhail 23minggu


Bacaan Kencing Manis Cantik : Mengandung Mikhail 35minggu




Bacaan Kencing Manis Cantik : Mengandung Aisya 15minggu

Bacaan Kencing Manis Cantik : Mengandung Aisya 30minggu

Kombinasi lengkap Vitalea, ESP, Vit C, B-complex, Omegaguard dan Ostematrix dalam Set Kehamilan Shaklee untuk ibu diabetis membekalkan kesemua nutrisi penting yang diperlukan untuk kesihatan ibu hamil dan tumbesaran bayi.   

Fiza sendiri memang amalkan set mengandung sepanjang kehamilan dan paling penting pemakanan seimbang ye.



Sebaiknya amalkan pemakanan yang sihat, diet seimbang dan Supplement yang diperlukan sebab badan kita semasa hamil memang memerlukan kandungan vitamin yang lebih berbanding ketika tidak hamil

Kencing manis? Tak perlu risau lagi !!!


KENAPA PERLU BELI DENGAN FIZA?
Fiza akan consult setiap pelanggan bergantung pada masalah dan keperluan. Dan fiza akan pastikan pelanggan fiza akan dapat hasilnya selepas setiap pembelian. Fiza akan cuba bantu sehingga setiap masalah selesai.


Ingin dapatkan harga PROMO dari Fiza boleh whatsapp cepat ye

Fiza Mahmod 
SMS/WhatsApp : +60133461846
Personal FB : Puan Fiza
Instagram: @byfizamahmod